Apolloon in play-down handbal: “We kunnen elke match winnen”

Zaterdagavond begint de play-down in eerste nationale van het herenhandbal. Na jaren van play-offs moet Apolloon Spurs nu strijden voor het behoud. Rode lantaarn DB Gent is de eerste tegenstander. In de wetenschap dat er slechts één team naar tweede nationale zakt, staat Apolloon meteen voor een levensbelangrijke wedstrijd.

“We wisten al bij aanvang van het seizoen dat het wel eens heel moeilijk kon worden om de play-offs te halen”, vertelt Victor Coppens, de 23-jarige linkeropbouwer van de ploeg. “Na het vertrek van Jan Steenhoudt en Tore Devos naar HBC Izegem stonden we voor een loodzware opdracht met een jonge ploeg. Ook de zware blessure van Natan Driesens was moeilijk op te vangen. Onze linkerhoek Klaar Thiers moest plots zijn plaats als middenopbouwer innemen. Het uitvallen van Lukas Debal met een schouderblessure heeft ons ook niet geholpen. Wisselen werd plots erg moeilijk, en dat heeft ons punten gekost”, aldus Coppens.

initiatief nemen

“Ikzelf ben tevreden, maar heb nog veel groeimarge. Ik breng nu vlotter spel en werk beter af. Dit is nu mijn tweede seizoen en in tegenstelling tot het eerste, waar ik vooral een invallersrol kreeg, moet ik nu meer initiatief nemen. Vorig jaar was dit vooral voor Jan en Tore weggelegd. Nu trek ik meer het spel naar mij toe”, vertelt Victor.

“Dit weekend moeten we al meteen vol aan de bak tegen DB Gent. Elke match in de play-downs kunnen we in principe winnen. De laatste competitiewedstrijd tegen Lebbeke die we overtuigend wonnen, zorgde voor vertrouwen. Het was al een tijdje geleden dat we nog eens van een zege mochten proeven. Terwijl het in de play-offs niet echt van moeten is, zijn de play-downs dat wel. Zowel uit als thuis moet er gewonnen worden. Aan de ploeggeest zal het alvast niet liggen. Iedereen is gemotiveerd en ziet ons slagen. We zullen in ieder geval met het mes tussen de tanden aan deze eindstrijd beginnen. Er zal wel wat stress komen bij kijken, maar ook voor onze tegenstanders is dat het geval. Dit zijn niet de leukste wedstrijden, maar het zijn wel matchen met heel veel inzet”, aldus de Roeselarenaar.

Zaterdag 24 februari om 16 uur: DB Gent Apolloon Kortrijk Spurs.

The post Apolloon in play-down handbal: “We kunnen elke match winnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »