Wordt Julian Assange uitgeleverd aan de VS? “Hij riskeert 175 jaar cel en we vrezen voor zijn leven”

Vandaag en morgen wordt in een hoorzitting in Londen bekeken of Julian Assange wordt uitgeleverd aan de VS. Twee rechters beslissen of hij beroep kan aantekenen. De oprichter van WikiLeaks en klokkenluider zit al 5 jaar vast in een gevangenis in Londen. Assange vreest dat hij in de VS geen eerlijk proces zal krijgen. Zijn advocaat vreest dan weer dat hij een isoleercel niet zal overleven. 

Meer krantenkoppen in België

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »