Sloeg Poetin ook in Spanje toe? Na Aleksej Navalny opnieuw opstandige Rus in mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen

Kort na de dood van Russische oppositieleider Aleksej Navalny is hoogstwaarschijnlijk het lichaam van de overgelopen helikopterpiloot Maxim Koezminov gevonden. Daarmee komt nog maar eens een opstandige Rus in mysterieuze omstandigheden om het leven. En nog maar eens wijst alles in de richting van Vladimir Poetin.

 

Meer krantenkoppen in België

Tafels, koffiemolen, barfrigo’s, zetels. Alle meubilair en toebehoren van La Cantine zijn te koop

La Cantine serveerde haar laatste lunch en koffie afgelopen weekend en eind september sluit ook lifestylewinkel Byttebier de deuren. Daarmee verdwijnt een vaste waarde op het Jozef Vandaleplein. Wie fan was van het interieur of geïnteresseerd is in horecatoebehoren, kan ze nu op de kop tikken. Alle meubilair van La Cantine staat te koop.
The post Tafels, koffiemolen, barfrigo’s,

Lees meer »

Kermis met volleybal, livemuziek en Radio Omroep Sijsele

Volley Team Damme en Radio Omroep Sijsele (ROS) organiseren opnieuw ‘Siesele 4t Kermis’ van 13 tot en met 22 september. Verwacht je onder meer aan muzikale animatie en een politiek debat op ROS. Naar jaarlijkse traditie heeft op 8 september ook de Remember Volley Day Nathalie Depickere plaats.
The post Kermis met volleybal, livemuziek en Radio Omroep Sijsele appeared

Lees meer »

30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk

Op zaterdag 7 september organiseert LETS Vlaanderen het evenement LETS is More! in JC Tranzit, van 10.30 tot 17 uur. “Het belooft een inspirerende dag te worden waarin gemeenschapszin, duurzaamheid en verbondenheid centraal staan”, zegt Wesley Dooms, bewegingscoördinator LETS Vlaanderen vzw.
The post 30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk appeared first

Lees meer »

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

Robert en Noëlla vieren 60 jaar huwelijksgeluk

Robert Decraemer (82) en Noëlla Loobuyck (80) gaven elkaar op 1 augustus 1964 het jawoord in Oostende, waar ze altijd blijven wonen zijn. Diamant: zo heet een zestigste huwelijksverjaardag. Robert en Noëlla werden bij die gelegenheid ontvangen op het stadhuis. Robert werkte als leerkracht, terwijl Noëlla thuisbleef om voor hun twee kinderen te zorgen. Ondertussen
The post Robert en

Lees meer »

Leon en Ria vieren diamanten huwelijksverjaardag

Leon Verstraete en Ria Van Zieleghem beleefden op 13 juli 1964 een van de leukste dagen van hun leven. Die dag stapten ze immers in het huwelijksbootje in Lichtervelde. Daarmee viert het koppel hun 60ste huwelijksverjaardag. Leon werkte bij de toenmalige CBRT, die uiteindelijk Philips geworden is. Hij monteerde er televisietoestellen. Ria bleef thuis om
The post Leon en

Lees meer »

OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit

OCHO Dance Studio zet het seizoen in met veel muzikale schwung én pakt uit met een nog uitgebreider lessenaanbod. Want OCHO-ds wil iedereen in Veurne, van de allerjongste tot de iets oudere Veurnaars, inspireren om op een leuke manier te bewegen.
The post OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietsen voor een gezond brein in Wijtschate, Nieuwe fietshappening Bike4Brain start aan De Kroonaard

Met start aan de sporthal De Kroonaard in Wijtschate wordt op zondag 22 september Bike4Brain georganiseerd. Die vzw is een non-profit organisatie die tot doel heeft het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden. Delporte Cycling en Unizo Heuvelland Mesen zetten mee hun schouders onder deze nieuwe fietshappening.
The post Fietsen voor een gezond brein

Lees meer »

Paus begint aan lange reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus begint aan zijn ambitieuze reis door Zuidoost-Azië. Het belooft een beproeving te worden voor de fragiele gezondheid van de 87-jarige paus. Het is de langste en verste tocht in zijn tijd als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en moeder belden zelf de politie”

Niettegenstaande hij al sinds zijn zestiende verslaafd is aan ketamine, was het toch voor het eerst dat een 22-jarige jongeman uit Roeselare zich voor de rechtbank moest verantwoorden voor bezit en verkoop. Op bepaalde ogenblikken kwamen de meldingen van zijn overdadig gebruik uit onverwachte hoeken…
The post Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Grootouders laten Italiaanse tiener die zijn gezin uitmoordde niet in de steek: “Wij voelen medeleven voor onze kleinzoon”

Afgelopen weekend brak de hel los in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlakbij Milaan. In de nacht van zaterdag op zondag moordde de 17-jarige Riccardo Chiarioni op gruwelijke wijze zijn hele gezin uit. Zijn broertje en beide ouders lieten daarbij het leven. Diezelfde nacht bekent hij de drievoudige moord. Volgens de advocaat van Riccardo zouden zijn grootouders, ondanks de tragedie,

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »