Pairi Daiza moet afscheid nemen van babypanda’s, die terug naar China gaan: “Wie ze nog wil zien, komt best voor de herfst”

De drie babypanda’s uit Pairi Daizi zullen dit jaar teruggestuurd worden naar China. Dat zegt CEO Eric Domb aan het Nieuwsblad. China moedigt Pairi Daiza aan om verder te kweken, maar dat blijkt volgens de zoo niet zo gemakkelijk in te plannen.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie jaar cel voor jonge Nederlandse drugskoerier die politievoertuig langs E17 ramde: “Er hadden twee doden kunnen vallen”

“Dat manoeuvre op de snelweg was echt crimineel.” De Kortrijkse openbare aanklager vorderde 8,5 jaar cel voor een 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Kortrijk een politievoertuig ramde in een poging om te ontsnappen. In zijn auto lag maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. De rechter hield het op drie jaar effectieve celstraf.
The

Lees meer »

Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd”

Het Iepers stadsbestuur verbood twee jaar terug Frontnacht, een nieuw festival met bands met neonazistische en -fascistische inslag. Dat verbod wordt nu vernietigd door de Raad van State. De organisatoren van de IJzerwake eisen nog een schadevergoeding.
The post Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor het eerst in 230 jaar opent de trappistenabdij van Westmalle de deuren voor publiek: “Vroeger waren de broeders nog strenger voor zichzelf”

Voor het eerst in 230 jaar zet de Trappistenabdij van Westmalle op 25 en 26 september haar poorten open. In exact 2 minuten en 40 seconden vlogen de 1.500 onlinetickets de deur uit. “Het gaat om een brouwerijbezoek, geen abdijbezoek”, benadrukt Eric Loobuyck (78), die als vrijwillig hulparchivaris als geen ander de geschiedenis van de trappisten in Westmalle kan schetsen.

Lees meer »

Delfine Persoon trekt naar Amerika voor wereldtitelkamp tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon (39) bokst volgende week vrijdag 27 september in de VS tegen Alycia Baumgardner voor de wereldtitel bij de Super Featherweights. “Zeker voor de WBC en WBA, maar mogelijks nog voor alle bonden”, zegt coach Filiep Tampere. “En ze kan winnen, want ondanks haar leeftijd is ze fysiek nog altijd top!”
The post Delfine Persoon trekt naar Amerika

Lees meer »

Expert inlichtingendiensten over operatie van Israëlische Mossad: “Ze tillen elektronische oorlogsvoering tot een ongezien hoog niveau”

Explosies van biepers en walkietalkies leverden in Libanon al 37 doden op. Het was de Israëlische geheime dienst Mossad die zorgde voor dit staaltje technologische oorlogsvoering, meent ook expert inlichtingendiensten Kenneth Lasoen (UAntwerpen). “Die zijn overal actief, ook in ons land. Alle middelen zijn volgens hen gerechtvaardigd om het Joodse volk te beschermen.” Vergeet James Bond en wat je al

Lees meer »

Verkiezingsdebat ‘Anzegem kiest’ in de Stringe

De gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 naderen met rasse schreden. Op woensdag 25 september om 19.30 uur organiseert het bestuur van de Vichtse Dorpsraad in de theaterzaal van CC de Stringe een debat met de zeven politieke partijen die zich kandidaat stellen voor de lokale verkiezingen.
The post Verkiezingsdebat ‘Anzegem kiest’ in de Stringe appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zijn ontploffende biepers en walkietalkies voorspel van open oorlog tussen Israël en Hezbollah?”

Je moet het de Mossad nageven. Er is geen geheime dienst ter wereld zo inventief als de Israëlische. Bijna vijftien jaar na de sabotage van het Iraanse nucleaire programma met het Stuxnet-virus, wordt opnieuw in de richting van de Mossad gekeken voor de ontploffende biepers en walkietalkies in Libanon en Syrië. Alles wijst erop dat de Israëlische geheime dienst een

Lees meer »

“Concurrentie voor Camille en Pommelien en bijzondere rol voor Luc Appermont en Bart Kaëll: op de set van nieuwe ‘LikeMe’

Camille en Pommelien Thijs kunnen maar beter uitkijken, want ze krijgen binnenkort concurrentie. Hun opvolgers in ‘#LikeMe’ heten Amber en Marthe en ze staan vol ongeduld te trappelen om samen met de nieuwe cast Vlaanderen te veroveren. Onze reporter mocht hen aan het werk zien op de set van de populaire jeugdreeks en was weggeblazen door wat hij zag, en

Lees meer »

Auto knalt aan afrit E403 rechtdoor in vangrails: drie jongeren ongedeerd

Aan de afrit van de E403 in Ardooie is een auto met drie jonge inzittenden donderdagavond gewoon rechtdoor de vangrails aan de overkant van de ringweg in geknald. Het trio klauterde zelf uit de wagen en bleef zo goed als ongedeerd. De 23-jarige chauffeur uit Tielt had te veel gedronken en moest onmiddellijk zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Lees meer »