Nieuwe website en directeur laten bij Vives nieuwe wind waaien door Levenslang Leren

Bij Vives Hogeschool zit levenslang leren in de lift. Daarom worden grootste plannen gesmeed met de lancering van de nieuwe website Vives Continue én een nieuwe directeur aan het roer.

Met het nieuwe webplatform continue.vives.be dat vandaag live gaat, wordt getracht toekomstige en huidige studenten een nóg groter en nóg meer op maat aanbod voor te schotelen. Door de nieuwe website wordt niet enkel het aanbod voor levenslang leren verder versterkt waardoor de behoeften van een steeds veranderende samenleving beter kunnen vervuld worden, ook het ontwikkelen van innovatieve en flexibele leermogelijkheden staat op de planning.

Dit alles kadert in het ruimere samenwerkingsverband Continue van de Associatie KU Leuven en ons hechte partnership met PUC waarlangs KU Leuven Continue in onze regio sinds vele jaren ook sterk aanwezig is.

Evolutie

De cijfers van de Vlaamse Hogescholenraad liegen er niet om: we zien dit jaar een evolutie ten opzichte van vorig jaar bij studenten ouder dan 25 jaar: hun aantal steeg met zo’n 4.82%. En dit voor het vierde jaar op rij. Ook bij Vives zijn er 26 % studenten ouder dan 25 jaar ten opzichte van het totaal. Zo wordt de Vlaamse trend waarbij Vlaanderen achterloopt op vlak van levenslang verder studeren, doorbroken en zien we een toegenomen belangstelling voor een leven lang ontwikkelen.

“Met de nieuwe website willen we ons aanbod duidelijker in de markt zetten”

Na een bijzonder intens jaar gekenmerkt door innovatie, samenwerking en betrokkenheid was 2023 ook een jaar van verandering voor Isabel Vanslembrouck. Na ruim 10 jaar haar schouders gezet te hebben onder de uitbouw van onderzoek binnen Vives, wordt Isabel aangesteld als directeur Levenslang Leren en Vives Continue. De plannen van Isabel zijn ambitieus: nog meer zorgen dat Vives staat voor het stimuleren en bevorderen van een cultuur van levenslang leren binnen Vives maar ook daarbuiten, zowel voor studenten, alumni en professionals. Ook samenwerkingen met bedrijven en non-profit organisaties verder versterken is haar doel.

Expertise

“Met de nieuwe website willen we ons aanbod duidelijker in de markt zetten. Daarbij aansluitend is het ontwikkelen van dynamische leermogelijkheden die sporen met de behoeften van studenten en professionals in een snel veranderende wereld een volgende prioriteit”, vat Isabel samen, die vanuit haar vroegere ervaring binnen Vives ook zal inzetten op het ontsluiten van de expertise die opgebouwd wordt vanuit onderzoek.

Isabel Vanslembrouck neemt het directeurschap Levenslang Leren op samen met Jan Vandekerckhove die eind dit jaar met pensioen gaat. We willen Jan dan ook heel graag bedanken voor zijn vele jaren inzet en inspirerend werk!

The post Nieuwe website en directeur laten bij Vives nieuwe wind waaien door Levenslang Leren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »