Izegem neemt maatregelen tegen overlast rond nachtwinkels: mogen geen alcohol meer verkopen ’s nachts

Izegem legt extra regels op aan nachtwinkels. Zo mogen ze van 22 uur tot 7 uur ’s morgens geen alcohol meer verkopen. Het stadsbestuur wil de overlast in de uitgaansbuurt verminderen. 

Meer krantenkoppen in België

Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »