Fietser gegrepen door auto bij oversteken van rijweg in Lendelede: naar ziekenhuis met zware verwondingen

Op het kruispunt van de Beiaardstraat met de Winkelsestraat in Lendelede deed zich dinsdagmorgen iets vóór 8 uur een zwaar ongeval voor. Een fietser uit Heule, die vanuit de Beiaardstraat de Winkelsestraat wilde oversteken, werd gegrepen door een Volvo. De man liep zware verwondingen en breuken op maar zijn toestand is niet kritiek.

De fietser, een man uit Heule, was met zijn elektrische fiets op weg naar zijn werk bij Televic in Kachtem. In Lendelede stak hij vanuit de Beiaardstraat de Winkelsestraat over en werd gegrepen door een personenwagen die uit de richting van Lendelede centrum kwam. De bestuurder kon de fietser niet meer ontwijken. Die werd door de auto opgeschept, vloog tegen de voorruit en kwam vervolgens op de rijweg terecht.

Naar ziekenhuis

De MUG en de ziekenwagen waren snel ter plaatse en verzorgden de zwaargewonde fietser eerst ter plaatse. De zwaargekwetste fietser werd dan naar het AZ Delta, Campus Rumbeke overgebracht. Hij liep verschillende breuken en verwondingen op maar zijn toestand is niet kritiek.

Er kwam geen verkeersdeskundige van het parket ter plaatse omdat de beelden van een bewakingscamera duidelijkheid verschaften over de omstandigheden van het ongeval.

The post Fietser gegrepen door auto bij oversteken van rijweg in Lendelede: naar ziekenhuis met zware verwondingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld

Deze zomer starten in Poperinge opnieuw acht speelpleinwerkingen op. Er wordt nog dringend gezocht naar extra animatoren om de zomer goed te laten verlopen.
The post Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »