“Dienstverlening loopt mank”: N-VA Blankenberge stelt problemen recyclagepark aan de kaak

Volgens oppositiepartij N-VA laat het recyclagepark aan de Scharebrugstraat in Blankenberge momenteel heel wat te wensen over. Ze wijst onder meer naar de goot voor waterafvoer, die op bepaalde plaatsen is stukgereden. Ook zou er een gat in de omheining zijn, waardoor indringers er gemakkelijk binnen geraken. “De meerderheid laat het recyclagepark verkommeren ten koste van de veiligheid van burgers, en dat is ontoelaatbaar”, klinkt het.

“Dat het recyclagepark er momenteel niet goed bij ligt, ziet elke bezoeker”, zegt gemeenteraadslid Kurt Decleer. “Het is uitkijken wanneer men er rondloopt, en zeker ter hoogte van de goot voor waterafvoer die op bepaalde plaatsen is stukgereden. Dit wordt niet meer hersteld, met val- en struikelgevaar tot gevolg. Maar blijkbaar ontgaat dit het bestuur.”

Verkoop gronden

De dienstverlening naar de burger loopt daarmee ernstig mank, stelt de Blankenbergse N-VA. “Ook al doet het personeel zijn uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te bedienen. Maar de toegangssoftware heeft geen updates meer gehad en er is geen internetverbinding, dus kunnen er ook geen digitale betalingen meer gebeuren terwijl dat eigenlijk een verplichte dienstverlening is. Een rapport van een onaangekondigde audit door het recyclagebedrijf van de elektrische toestellen meldde ook verschillende gebreken”, klinkt het.

Het meerjarenplan van de stad voorziet in de verkoop van de gronden van het actuele recyclagepark in 2025. “Verder is er geen budget meer voorzien om het recyclagepark te onderhouden, en van een perspectief op een nieuw recyclagepark is nog geen sprake. De herlokalisering van het recyclagepark, de eventuele overdracht aan IVBO en het tijdsverloop zijn momenteel nog één groot vraagteken. Helaas laat de meerderheid het huidige recyclagepark verkommeren ten koste van de veiligheid van de bezoekers en personeelsleden, en dat is ontoelaatbaar”, aldus Decleer.

“Buren signaleren nu dat er kinderen spelen na de sluitingsuren. Dat is ongehoord: de gevolgen kunnen ernstig zijn, gezien de vele stoffen en materialen die er opgeslagen liggen” – Kurt Decleer

Hij wijst erop dat, zolang het huidige recyclagepark in dienst blijft, dit moet onderhouden worden. “De dienstverlening en veiligheid moeten gegarandeerd blijven. Buren signaleren nu dat er kinderen spelen na de sluitingsuren. Dat is ongehoord: de gevolgen kunnen ernstig zijn, gezien de vele stoffen en materialen die er opgeslagen liggen. Het recyclagepark is momenteel volledig stuurloos, en bovendien worden er ook geen stappen gezet voor de realisatie van het nieuwe.”

Dat laatste spreekt schepen voor Afvalbeheer Jurgen Content (Vooruit) tegen. “De gronden die we in 2022 aankochten met het oog op een nieuw recyclagepark (op het bedrijventerrein Tintersweghe langs de Brugse Steenweg, red.), zijn te klein om er alle fracties kwijt te kunnen. Dat wísten we ook toen we die gronden aankochten. Maar je kan je de vraag stellen of het nodig is dat elke gemeente binnen het grondgebied van IVBO bijvoorbeeld asbest moet aannemen. We zijn momenteel aan het bekijken wat in ons containerpark de meest courante fracties zijn, en voor welke we in de toekomst – de volgende legislatuur zal daar een verdere timing moeten op plakken – eventueel kunnen samenwerken met Brugge of De Haan”, legt hij uit.

Aanbesteding uitgeschreven

Verder wijst hij erop dat de gebreken in het huidig recyclagepark wel degelijk aangepakt worden. “Een aantal kleinere gebreken hebben we al in eigen beheer hersteld, voor andere moest er eerst een bestek worden opgemaakt. Dat gat in de afsluiting hadden we overigens al ettelijke keren zelf terug dichtgemaakt, maar het wordt keer op keer kapotgeknipt.”

“Nu hebben we daarvoor dus ook een aanbesteding uitgeschreven. En wat de toegangssoftware betreft: die liep op zijn einde en was zo lek als een zeef. Onze IT-dienst heeft die daarom uit veiligheidsoverwegingen afgesloten, want anders spelen we met de persoonsgegevens van onze inwoners. Het is dus helemaal niet zo dat we het allemaal maar op zijn beloop laten”, klinkt het.

The post “Dienstverlening loopt mank”: N-VA Blankenberge stelt problemen recyclagepark aan de kaak is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Engeland groepswinnaar na andermaal matige match tegen Slovenië, Kane opvallend mild: “Speelden een pak beter dan in de vorige matchen”

De kritiek op Engeland zal na een draak van een wedstrijd tegen Slovenië nog toenemen. Who cares? Gareth Southgate en de zijnen plaatsen zich als groepswinnaar voor de volgende ronde op het EK. Al zal Engeland véél beter moeten gaan voetballen om aanspraak te maken op de Europese titel. Naast de Engelsen is ook Denemarken als tweede zeker van de

Lees meer »

Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem

Met draaiende motor, lichten in werking maar wel in slaap achter het stuur. In die toestand kon een 50-jarige automobilist langs de Expressweg in Waregem aangetroffen worden. Hij bleek teveel gedronken te hebben.
The post Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA Middelkerke trekt met eigen lijst naar kiezer zonder Lijst Dedecker

De lokale N-VA-afdeling in Middelkerke zal in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, zonder Lijst Dedecker. Dat heeft de partij maandagavond besloten. In de gemeente werd gesproken over een samengaan van beide partijen, maar dat wordt nu uitgesloten.
The post N-VA Middelkerke trekt met eigen lijst naar kiezer zonder Lijst Dedecker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze moeten excuses aanbieden”: Roemeense bondscoach emotioneel na gelijkspel tegen Slovakije

Slovakije kon zijn perspectief op de groepswinst niet waarmaken – die is voor Roemenië na de onderlinge 1-1. Beide teams vierden de KO-fase met dat gelijkspel, maar niet dat ze het op een akkoordje gegooid hadden. De VAR bepaalde mee het resultaat met een discutabele strafschop die Razvan Marin voor Roemenië kon omzetten: “We hebben miljoenen Roemenen blij gemaakt.” De

Lees meer »

Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Een mailtje vanuit Denemarken, met een bestelling voor 159 Apple MacBooks: het bleek in het najaar van 2022 een vergiftigd geschenk voor Lab9, een elektronicawinkel en Apple Premium Reseller in Kortrijk. Drie leden van een Afrikaanse oplichtersbende liepen celstraffen tot 4 jaar cel. Een vierde verdachte ging vrijuit.
The post Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Lees meer »

Drie jaar geleden stierf Ibrahima (23) na arrestatie, nu zijn drie politiemensen veroordeeld: “Familie kan eindelijk beginnen zijn dood te verwerken”

De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie politiemensen veroordeeld in de nasleep van de dood van Ibrahima Barrie. De twintiger overleed begin 2021 aan een hartfalen in een politiecommissariaat na een administratieve aanhouding. “De familie kan eindelijk beginnen met zijn dood te verwerken”, klinkt het bij hun advocaat.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »