De opbouw van de Triënnale Brugge is gestart: eerste spadesteek voor The Tower of Balance

De opbouw van de Triënnale Brugge is gestart. De eerste spadesteek voor de Thaise Tower of Balance langs de Hoefijzerlaan in Brugge is gegeven en leerlingen van het VTI zijn in het Sint-Janshospitaal voor de Japanse architect Shingo Masuda aan het metsen.

Nog 53 dagen tot de Triënnale Brugge 2024, die van 13 april tot 1 september loopt. Onder de noemer ‘Spaces of Possibility’ verrijzen binnenkort twaalf monumentale kunst- en architectuurinstallaties in de stad en in Zeebrugge. “De manier waarop deze werken tot stand komen, is verschillend”, zegt curator Shendy Gardin.

VTI

Zo krijgt de installatie van Shingo Masuda en Katsuhisa Architects uit Japan steen voor steen vorm in het park van het Sint-Janshospitaal. “De aannemer is Artes en die heeft een eigen Academie, waar leerlingen van het Brugse VTI ervaring kunnen opdoen”, legt Shendy Garin uit.

Voor The Tower of Balance van Bangkok Project Studio zijn al de funderingen gelegd in de Hoefijzerlaan, op een stukje gras aan de overkant van het Koning Albert I-park. Maandag werd de eerste spadesteek gegraven voor de bouw van deze houten toren. De volgende weken krijgt de achttien meter hoge klokkentoren vorm: vaklui en ingenieurs brengen de houten puzzel samen onder het toeziend oog van Boonserm Premthada, de stichter van het Thaise architectenbureau.

Klokkentoren

“Er zullen hoge kranen aan te pas komen. Bangkok Project Studio creëert een open toren die in dialoog gaat met de drie historische torens van Brugge: Belfort, Onze-Lieve-Vrouwekerk en Belfort. De transparante structuur wordt een hedendaagse aanvulling van die middeleeuwse skyline. Boonserm Premthada voorziet een kerkklok, die de bezoekers kunnen luiden, als ze de toren opklimmen.”

“De naam The Tower of Balance verwijst niet enkel naar het schuin aflopend stukje gras waarop het kunstwerk gracieus haar evenwicht moet bewaren. DE naam symboliseert ook Premthada’s streven naar een harmonieus samenleven van mens en dier: een plek waar het sociaal, cultureel en economisch onderscheid vervaagt en waar iedereen zich welkom voelt, aldus de curator.

Per boot

Volgens Shendy Gardin is het werk van de Colombiaanse ontwerper Ivan Argote, die een installatie opzet aan de Speelmansrei, per boot op weg naar België. De Mexicaanse Mariana Castillo Deball ontwerpt en boetseert dezer dagen haar creatie in haar atelier in Berlijn. Het is bestemd voor de groene oase in het Sebrechtspark.

The post De opbouw van de Triënnale Brugge is gestart: eerste spadesteek voor The Tower of Balance is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Taylor Swift maakt reputatie waar in Amsterdam: grootste muziekster van dit moment zet sublieme ‘The eras tour’ neer

Taylor Swift heeft donderdag haar eerste van in totaal 3 concerten in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld. Ze zit daarmee over de helft van haar Europese passage van ‘The eras tour’, die de geschiedenisboeken ingaat als meest winstgevende concertreeks ooit. Wij zakten naar Amsterdam af en werden ondergedompeld in een wereld van pailletten, vriendschapsarmbandjes, volbloed Swifties en 18

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »