Congress speelt exclusieve reünieshow met Pierre op Ieperfest

Op zondag 7 juni zal de legendarische Ieperse hardcoreband Congress een exclusieve reünieshow spelen op Ieper Hardcore Fest. Twaalf jaar hadden zanger Pieter ‘Pierre’ Van Rumbeke en gitarist Joost ‘Josh’ Noyelle elkaar niet gesproken hadden na een misverstand op de vorig reünie op Ieperfest 2012, maar in de podcast The Sound of the Attic van Stijn Vanbrabant werden de plooien gladgestreken.

“We’re thrilled to announce that CONGRESS will be performing an exclusive reunion set at Ieperfest this summer!”, klinkt het dinsdag enthousiast op de sociale media van Ieper Hardcore Fest, ook bekend als Ieperfest. “Their line-up will consist of Josh, Michael, Pierre, UJ and Raf (LIAR, REGRESSION). We can’t wait to celebrate the 30th Ieperfest edition with the masters of H8000 hardcore!”

H8000

Congress is een legendarische metalcore/hardcore-band uit Ieper die beschouwd wordt als de grondlegger van de H8000-scene. De eerste ep ‘Euridium’ verscheen in 1994. In 1995 kreeg de groep een platencontract bij Goodlife Recording. Dat resulteerde in de release van de fullcd ‘Blackened Persistence’, nog altijd een klassieker in de metalcore. De volgende plaat ‘Angry With The Sun’ verscheen in 1998. Dat jaar speelden ze ook op Graspop, Dynamo Open Air en Dour.

Reünie 2012

Door interne verschuivingen beleefde de groep daarna nog hoogtes en laagtes, met een voorlopig laatste optreden in 2006. In 2012 was er een reünietournee gepland met Pieter ‘Pierre’ Van Rumbeke, de zanger op de twee succesalbums. Die werd afgetrapt als headliner op de twintigste editie van Ieperfest in 2012, maar daar bleef het bij. Pierre haakte af.

The Sound of the Attic

De precieze omstandigheden van de breuk bleven onduidelijk tot Ieperling Stijn Vanbrabant zowel draaischijf en gitarist Joost ‘Josh’ Noyelle als Pierre kon strikken voor zijn podcast ‘The Sound of the Attic’, nadat ze elkaar meer dan elf jaar niet meer gesproken hadden. Op de sofa werden de plooien gladgestreken, met een reünieshow op de dertigste editie van Ieperfest. Congress zal spelen op zondag 7 juli.

Meer info op Ieperfest.be

The post Congress speelt exclusieve reünieshow met Pierre op Ieperfest is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »