Concertgebouw Brugge is nu ook een Sportbedrijf

Concertgebouw Brugge ontving dinsdag het label ‘Sportbedrijf’, uitgereikt door Sport Vlaanderen. Hiermee wordt het Concertgebouw de eerste organisatie binnen de cultuursector in Vlaanderen die deze erkenning mag dragen.

Het label Sportbedrijf is geldig voor twee jaar en toont dat een bedrijf engagement aangaat naar zijn werknemers waarbij de focus ligt op gezondheid, sporten en bewegen. Deze erkenning onderstreept het belang dat het Concertgebouw hecht aan een duurzaam en gezond personeelsbeleid. Door actief in te zetten op sport, gezondheid en welzijn, wil het Concertgebouw een aangename en positieve werkomgeving creëren.

Vitamine C

Voor het Concertgebouw is een gezonde werkplek, zowel lichamelijk als geestelijk, erg belangrijk. Vier jaar geleden werd Vitamine C opgericht, een actieve werkgroep binnen het Concertgebouw met een specifieke focus op gezondheid, bewegen en welzijn.

Bij het Concertgebouw krijgen de medewerkers de kans om te sporten tijdens de middagpauze, team-uitstappen krijgen een sportieve en actieve invulling en het Concertgebouw stimuleert en sponsort deelname aan externe sportevenementen zoals de Kerstloop en Dwars door Brugge.

Pauze

Daarnaast maakt het kunstenhuis ook een gezonde en actieve werkhouding mogelijk door staande werktafels, vers fruit, herbruikbare waterflessen en sportmateriaal aan te bieden. Even actief pauze nemen tijdens de werkdag kan bij de pingpongtafel of op de hometrainer.

Bovendien organiseert het Concertgebouw yogalessen over de middag, een wekelijkse loopclub, maar ook van tijd tot tijd een sessie in de Sportscube, afterwork sup of workshops rond welzijn, gezonde voeding, slaaphouding en work-life balance.

Duurzaam

Deze initiatieven om een actieve en gezonde levensstijl te stimuleren gaan hand in hand met de ambitie om ecologisch en duurzaam te ondernemen. Fietsgebruik wordt aangemoedigd en ondersteund zowel bij woon-werkverkeer als tijdens de werkuren door het ter beschikking stellen van bedrijfsfietsen en een Concertgebouwcargofiets.

Het Concertgebouw kiest ook voor kraantjeswater uit glazen flessen, stimuleert om de trap te nemen in plaats van de lift, zet in op lokale producten in catering en in het Concertgebouwcafé … Het kunstenhuis engageert zich kortom voor een duurzaam beleid op alle mogelijke vlakken.

The post Concertgebouw Brugge is nu ook een Sportbedrijf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist

Van 6 juli tot 1 september kun je in Knokke-Heist opnieuw terecht voor het Cartoonfestival. Thema van deze 63ste editie is ‘Choose life’, over de essentiële vraag hoe we ons leven vormgeven. Nieuwe hoofdlocatie van het gratis evenement is zaal Ravelingen, vlakbij het station van Heist.
The post 63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »