Blankenbergenaar (43) die zijn kinderen opsloot en huis in brand wou steken mag cel verlaten

Dat zijn vrouw die nacht maar niet naar huis kwam, deed bij een 43-jarige Blankenbergenaar de stoppen doorslaan. S.V. sloot de kinderen op en wilde het huis met petroleum in brand steken. Zover kwam het gelukkig niet.

Op 24 juni 2023 snelde de politie rond 5.30 uur naar een woning in het centrum van Blankenberge voor huiselijke problemen. Over de vloer liep een petroleumspoor van de woonkamer tot de keuken en op de salontafel lagen enkele aanstekers en een keukenmes.

Volgens zijn toen 17-jarige dochter was S.V. razend omdat haar moeder die nacht niet naar huis was gekomen. Hij had de deur op slot gedaan waardoor zij en haar – meerderjarige – broer het huis niet konden verlaten. Hij dreigde ermee het huis in brand te steken. “Voor elke gemiste oproep zou hij de moeder een messteek geven. Hij greep zijn dochter bij de hals en hield een aansteker bij de petroleum”, aldus de procureur.

Adieu

De moeder was die nacht op stap met haar schoonzus. S.V. belde haar liefst 100 keer op en bedreigde haar met de dood. “Adieu”, klonk het in zijn laatste bericht. De procureur vroeg twee jaar cel, eventueel met voorwaarden.

Volgens de verdediging had de vrouw van S.V. er na een ruzie over drugs mee gedreigd om hem na 22 jaar huwelijk te verlaten. “Hij was wanhopig dat hij zijn gezin zou verliezen, maar heeft zijn kinderen niet opgesloten”, klonk het. “Hij was ook nooit van plan om het huis in brand te steken. In zijn woede schopte hij de petroleumkachel omver en die aanstekers lagen daar omdat hij rookt.”

De rechter hechtte daar geen geloof aan. Toch gaf hij S.V. nog een kans. De man kreeg twee jaar voorwaardelijke celstraf en komt dus vrij. Hij moet onder meer zijn drugsprobleem aanpakken. “Merci, u zal mij hier niet meer terugzien. Dat beloof ik”, zei hij opgelucht. De brokken tussen S.V. en zijn vrouw werden intussen gelijmd. (AFr)

The post Blankenbergenaar (43) die zijn kinderen opsloot en huis in brand wou steken mag cel verlaten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Delphine Jodts (44) wordt lijsttrekker van ‘Voor 8560’: “Partij staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”

Bij de onafhankelijke lijst Voor 8560 wordt Delphine Jodts (44) de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem op zondag 13 oktober. Ze werkt op de 101-centrale van de federale politie in Brugge. Door te kiezen voor een vrouwelijke lijsttrekker hecht Voor 8560 veel belang aan gendergelijkheid en diversiteit. “Voor 8560 staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”,

Lees meer »

Treinverkeer tussen De Panne en Koksijde hervat

Het treinverkeer tussen De Panne en Koksijde is sinds dinsdagavond 22.30 uur hervat nadat het een hele dag stil lag toen een vrachtwagen alle bovenleidingen aan een overweg in Veurne afreed. “Onze ploegen waren de volledige dag in de weer met de herstellingen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. Daarbij werd onder meer een werktrein ingezet.
The post Treinverkeer tussen

Lees meer »

Oostrozebeeks erfgoed pakt uit met stickerboek over geschiedenis van gemeente

Wie geïnteresseerd is in het verleden van Mandelgemeente Oostrozebeke moet zich vanaf 4 september naar de plaatselijke Carrefour reppen, want daar ligt een uniek boek klaar over de geschiedenis van Oostrozebeke. Het boek is gratis te verkrijgen en bij aankoop van 10 euro krijgt de klant een zakje stickers die in het boek moeten gekleefd worden. Wanneer het boek is

Lees meer »

Is overleden Russische “spionagewalvis” doodgeschoten? “Meerdere schotwonden aangetroffen”, beweren ngo’s

Hvaldimir, de beloega die in 2019 opdook in Noorse wateren met een Russisch harnas om, is door kogels gedood. Dat beweren 2 Noorse ngo’s. Het levenloze lichaam van het dier werd dit weekend aangetroffen in het zuiden van Noorwegen, maar de beloega werd volgens de ngo’s dus doelbewust gedood. Het blijft nog enkele weken wachten op het autopsieverslag, maar nu

Lees meer »

Zelfcensuur of mee met de tijd? Toni Coppers wijzigt hier en daar het taalgebruik in zijn oude thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonnage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

Streekproductenmarkt in Oostende viert tiende verjaardag met heel wat lekkers van bij ons

De Streekproductenmarkt vindt ondertussen al voor de tiende keer plaats in Oostende. Je kan er zaterdag en zondag bij 23 standhouders streekproducten proeven uit heel Vlaanderen proeven en luisteren naar de makers die met veel liefde spreken over hun product. Jack Knapen, een ambachtelijk bakker uit Bocholt, maakt ter plaatse zijn taarten speciaal voor het jubileum.
The post Streekproductenmarkt

Lees meer »

Wisselvallig en warm

Vandaag, na wat ochtendnevel, wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag komen er buien, mogelijk plaatselijk ook onweer. Tussen de buien komen ook droge periodes voor met opklaringen; op sommige plaatsen blijft het doorlopend droog. Bij een tot matig aanspannende zuidwestenwind wordt nog warme lucht aangevoerd, die temperaturen tot 27 graden brengt. Vanavond vallen nog enkele buien, hier

Lees meer »