Ursula von der Leyen wil zichzelf opvolgen als Europees Commissievoorzitter

Ursula von der Leyen is kandidaat voor een tweede mandaat als voorzitter van de Europese Commissie. "5 jaar geleden heb ik intuïtief ja gezegd, nu neem ik een bewuste en weloverwogen beslissing." 

Meer krantenkoppen in België

Fietsersbond Kortrijk ziet opportuniteit voor nieuwe tijdelijke locatie “pestflitspaal” in Bellegem

Afgelopen week was er heel wat commotie ontstaan over de flitspaal die op de helling staat in de Rollegemsestraat in Bellegem centrum. De overheid heeft beslist om de flitspaal buiten werking te stellen en een nieuwe locatie te zoeken voor die flitspaal. De Fietsersbond komt met een positief alternatief voor een nieuwe locatie: het Tramstatiepad
The post Fietsersbond Kortrijk

Lees meer »

Een stalker, een stevige rechter en een positieve dopingtest: wie is de bokskampioene die haar titels op spel zet tegen Delfine Persoon?

Delfine Persoon maakt zich geen illusies. Om titelverdedigster Alycia Baumgardner vrijdagnacht in Atlanta te verslaan, heeft ze een knockout nodig. Niet vanzelfsprekend tegen een bokser met als bijnaam ‘The Bomb’ die met één rake rechtse Shaquille O’Neal dubbel deed plooien. Wie is nu eigenlijk de undisputed champion die tegen Persoon al haar titels op het spel zet?

Lees meer »

Tom Lanoye krijgt Prijs der Nederlandse Letteren uit handen van koning Filip: “In het Koninklijk Paleis trad ik nooit eerder op”

Na twaalf jaar gaat de Prijs der Nederlandse Letteren nog eens naar een Vlaming. De belangrijkste literaire onderscheiding in ons taalgebied wordt op 1 oktober uitgereikt aan Tom Lanoye. “Ik ga bijlange nog niet op mijn lauweren rusten.” Zeker niet nu ook De Waasland Omnibus uit is, een bibliofiele veiling wacht bij Bernaerts en het Antwerpse prijsbeest zelf een volksfeest

Lees meer »

Grondwettelijk Hof verklaart wet die verhindert dat donorkind info over donor kan krijgen ongrondwettig

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de wetsbepalingen die verhinderen dat een donorkind van het fertiliteitscentrum enige informatie over de donor kan verkrijgen, ongrondwettig verklaard. De gevolgen blijven wel gehandhaafd tot en met 30 juni 2027, wat de wetgever de kans moet geven om “een billijk evenwicht” tussen alle betrokkenen tot stand te brengen.

Lees meer »

QUIZ. Wat mag er wel en wat mag er niet in de pmd-zak?

We gooien elk jaar 40.000 ton verboden afval in de pmd-zak. Dat blijkt uit een steekproef die vorige maand werd uitgevoerd in zes sorteercentra waar de blauwe zakken toekomen. In vergelijking met begin vorig jaar telde Fost Plus zelfs iets meer fout gesorteerd materiaal in de blauwe zak. Weet jij wat er al dan niet in de blauwe zak hoort?

Lees meer »

Vredeswake in Langemark jaar na uitbreken van conflict tussen Israël en Palestina: “Antwoord geven op vele vragen”

Op zaterdag 5 oktober vanaf 17 uur is er in Langemark een vredeswake ‘zij aan zij om vrede voor Israël-Palestina’. Organisatie Wakker voor Vrede gaat samen met deskundigen, betrokkenen en vredesactivisten op zoek naar antwoorden op de vele vragen na bijna exact een jaar conflict.
The post Vredeswake in Langemark jaar na uitbreken van conflict tussen Israël en Palestina:

Lees meer »

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankte vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan Rode Ster Belgrado (4-0).

Lees meer »