Twintiger ontkent verkrachting dronken vrouw na Bomboclatfestival in Zeebrugge: “Zij nam het initiatief”

Een 27-jarige man uit Lennik riskeert voor de Brugse rechtbank drie jaar cel, eventueel voorwaardelijk, voor verkrachting van een jonge vrouw na het muziekfestival Bomboclat in Zeebrugge.

Op 27 augustus 2022 leefde het slachtoffer zich met vriendinnen uit op muziekfestival Bomboclat op het Zeebrugse strand. Na het festival feestten de dames samen met enkele jongemannen verder op een appartement in de buurt van het festival. Een van de vrouwen had er in beschonken toestand seks met een van de mannen, maar over wat er daarna gebeurde lopen de versies uiteen.

Volgens het slachtoffer kwam G.M. bij hen in bed liggen en werd ze door hem verkracht. Tijdens zijn verhoor erkende de twintiger dat hij in het bed kroop, maar dat hij terugdeinsde toen de vrouw hem begon te betasten. Zijn DNA werd evenwel aangetroffen op de vrouw en in een gebruikte condoom, waarna M. alsnog toegaf dat hij seks had met de vrouw. “Maar het was zij die dit wou. Het was met wederzijdse toestemming”, hield hij vol.

Misbruik van situatie

Ook op het proces herhaalde hij die stelling, maar de procureur wees erop dat het in het nieuw seksueel strafrecht onmogelijk is voor een dronken persoon om in te stemmen met seks. “De beklaagde maakte misbruik van de situatie”, stelde procureur Christophe Bergez. “Maar zelf had hij nog de tegenwoordigheid van geest om een condoom te gebruiken.”

G.M. ging voluit voor de vrijspraak. “De man met wie zij in dezelfde toestand al seks had gehad wordt hier niet vervolgd”, pleitte meester Silke Brutin. “Wellicht vergiste de vrouw zich toen mijn cliënt in hetzelfde bed kwam liggen. En achteraf had ze daar spijt over. Maar in ieder geval nam ze zelf het initiatief.” De uitspraak volgt op 18 maart. (AFr)

The post Twintiger ontkent verkrachting dronken vrouw na Bomboclatfestival in Zeebrugge: “Zij nam het initiatief” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »