Tim Merlier sprint in openingsetappe van UAE Tour naar derde seizoenszege

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft maandag zijn derde seizoenszege geboekt in de openingsetappe van de UAE Tour, een zevendaagse rittenkoers voor de WorldTour in de Verenigde Arabische Emiraten. In de straten van aankomstplaats Liwa was Merlier de snelste in een massasprint.

De golvende openingsetappe over 141 kilometer in een duinenwoestijn kreeg een eentonig wedstrijdverloop. De vroege vlucht bestond uit de ploegmaats Mark Stewart en Marco Murgano van Team Corratec – Vini Fantini, maar maakte geen kans tegen het peloton. Met onder meer Tim Merlier, Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Mark Cavendish, Olav Kooij en Kaden Groves aan de start wilden veel ploegen aansturen op een massasprint.

Sterke sprint

In een chaotische aanloop naar de voorspelde spurt leek Merlier uitgeteld voor winst door een verre uitgangspositie, maar in de slotkilometer werkte de tweevoudige Belgische kampioen zich toch nog naar voren, en remonteerde hij met een sterke sprint de stilvallende Colombianen Fernando Gaviria en Juan Sebastian Molano. De Nederlander Arvid de Kleijn werd nog tweede, de Italiaan Jakub Mareczko derde. Achter hun rug werd de pelotonsprint ontsierd door een grote valpartij.

Meteen leider

De 31-jarige Merlier, die eerder dit seizoen al twee etappes won in de Ronde van AlUla in Saoedi-Arabië, is uiteraard ook de eerste leider in het algemene klassement. De UAE Tour duurt tot en met zondag, en bevat onder meer twee aankomsten bergop. Dinsdag wacht een korte individuele tijdrit van 12,1 kilometer op het Al Hudayriyat Island.

The post Tim Merlier sprint in openingsetappe van UAE Tour naar derde seizoenszege is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Emotionele dag in Duitsland: Luke Littler en Peter Wright barsten (elk om andere reden) in tranen uit op het podium’

Het was een emotionele zondag op het German Darts Championship, deel uitmakend van de Euro Tour. Peter Wright (54) pakte éindelijk zijn eerste titel van het seizoen en was eerder op de dag al in tranen uitgebarsten. Hetzelfde deed zijn tegenstander Luke Littler (17), maar dan om een heel andere reden. Zijn beste vriend had immers net zijn vader verloren.

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Gemeente Kuurne en Leiedal vatten tweede luik van Roterij Sabbe aan

De komende twee jaar plant intercommunale Leiedal en de gemeente Kuurne een grondige renovatie van roterij Sabbe, gelegen aan de Bondgenotenlaan in Kuurne. Door leegstand, drugdelicten, vandalisme en diefstal heeft zowel de omgeving van de roterij als het gebouw zelf aanzienlijke schade opgelopen. Nu wil Leiedal het gebouw van roterij Sabbe herstellen om verdere aftakeling te voorkomen en het erfgoed

Lees meer »

Oog in oog met haar monster op proces: vrouw (72) “gedrogeerd door haar man zodat 50 onbekenden haar konden verkrachten terwijl ze bewusteloos was”

In het Zuid-Franse Avignon gaat vandaag het proces van start tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisele P., heeft laten verkrachten door onbekenden. Hij drogeerde haar en nodigde onbekenden uit haar in hun huis te verkrachten. Er zijn vijftig andere verdachten. Gisele P. wou geen gebruik maken van haar recht op anonimiteit.

Lees meer »

Citymesh bedient vanuit Oostkamp drones om politie en brandweer te ondersteunen

Het Oostkampse bedrijf Citymesh heeft in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse een innovatief Safety Drone Shield voorgesteld. Dit geavanceerd systeem maakt gebruik van drone-technologie en 5G-connectiviteit om nooddiensten in België te ondersteunen. De drones streamen livebeelden naar brandweer, politie en veiligheidsdiensten. Een van de drie remote operations centers bevindt zich in Oostkamp. Recent nog werd

Lees meer »

Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien in ons amateurvoetbal

Vorig weekend begon ook in het amateurvoetbal de competitie. Vaak is het dan zoeken naar interessante figuren of oude bekenden die zich op de amateur- en provinciale velden wekelijks uitleven. Wij gingen daarom op zoek naar een elftal namen dat weleens een belletje zou kunnen doen rinkelen.
The post Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

Karine en Malick varen al 50 jaar in hun huwelijksbootje

Malick Menia (72) en Karine Naert (74) werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Karine is geboren op 6 maart 1950 in Kortrijk als oudste in een gezin van drie kinderen. Vanaf haar 18de ging ze als laborante aan de slag in de Sint-Niklaaskliniek in Kortrijk.
The post Karine en

Lees meer »