“Spaarpotje voor baby die op komst is” : Roeselarenaar Dieter Callewaert maandagavond in derde aflevering Blokken

De uit Poelkapelle afkomstige Roeselarenaar Dieter Callewaert (35) neemt maandagavond deel aan zijn derde Blokken-ervaring. In de voorbije twee afleveringen won hij vlot de voorronde en vond hij snel de achtletterwoorden ‘infectie’ en ‘winnares’.

Dieter groeide op in Poelkapelle. Zijn moeder Colette Bekaert heeft er nog steeds een kapsalon in de Houthulstseweg. Na zijn lager in VBS De Ooievaar ging hij naar het college in Ieper. Zijn hogere studies volgde hij aan de Universiteit van Gent. Hij behaalde de master criminologie. “Daarna volgde ik een avondopleiding begrafenisondernemer en ik werkte acht jaar voor verschillende uitvaartcentra”, vertelt Dieter. “Sinds twee jaar ben ik actief bij Agristo. Een groot aardappelverwerkend bedrijf met hoofdkantoor in Wielsbeke. Ik doe er de customer service. We exporteren naar 150 landen en ik ben verantwoordelijk voor Europa en het Verenigd Koninkrijk.”

Rockmuziek

In zijn vrije tijd is Dieter loper en muziekfan. “Vroeger baskette ik in Langemark en Ieper, nu ga ik graag lopen. Daarnaast ben ik fan van het stevigere rockgeweld en ik deel die passie met mijn schoonvader Frank Degryse. Ik volg ook Italiaanse les. We gaan daar graag met vakantie.”

Roeselare

Intussen volgde Dieter de liefde naar Roeselare. Hij woont er samen met zijn vriendin Eline Degryse. “Tijdens het koken zetten we Blokken op en mijn vriendin vond dat ik het goed kon uitleggen”, lacht Dieter. “Ze zei dat ik me beter eens zou inschrijven. Uiteindelijk mocht ik na mijn online inschrijving naar de preselectie in Vilvoorde en schopte ik het tot in de studio. De opnames dateren nog maar van enkele weken geleden.”

Derde keer

Maandagavond is er de derde aflevering. In de twee eerste afleveringen haalde hij 880 en 960 punten en vond hij vrij vlot de achtletterwoorden ‘infectie’ en ‘winnares’. “Ik mag niet verklappen hoe het verdergaat, maar het was sowieso een onvergetelijke ervaring. Het doel was om één aflevering te overleven. Of ik vaker quiz? Af en toe met enkele vrienden, maar zeker niet wekelijks. Deze eerste tv-ervaring smaakt zeker naar meer. Ik voelde weinig zenuwen tijdens de opnames. Mijn vriendin, mijn mama en enkele collega’s waren aanwezig tijdens de opnames en ik kreeg al veel fijne reacties. Zelfs een juffrouw van mijn lagere school, die ik al een hele tijd niet meer gehoord heb, had me op televisie gezien en stuurde een bericht.”

Vaderschap

Intussen won hij al 2.000 euro. “Dat zal goed besteed kunnen worden, want binnenkort verwelkomen we ons eerste kindje”, glundert Dieter. (API)

Blokken is elke werkdag vanaf 18.30 uur op VRT 1.

The post “Spaarpotje voor baby die op komst is” : Roeselarenaar Dieter Callewaert maandagavond in derde aflevering Blokken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Centrum hijst de kermisvlag

Het centrum hijst tijdens het weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september de feestvlaggen. In en om de Kazerne is er van alles te beleven. Ook heel wat verenigingen pakken met initiatieven uit.
The post Centrum hijst de kermisvlag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welk wit konijn zal Conner Rousseau (Vooruit) uit zijn hoed toveren om Liesbeth Homans (N-VA) op te volgen?

Liesbeth Homans (N-VA) moet de verhuiswagen nog niet bellen: na een telefoontje van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau mag ze nog tot het eind van het jaar parlementsvoorzitter blijven. Waarom vinden de socialisten niemand om de post — waar een mooi loon van ruim 200.000 euro per jaar aan vasthangt — in te vullen? Wij overlopen wie in aanmerking kan komen voor

Lees meer »

“Ik weet niets van mijn vader”: donorkind Iris (24) zorgt eigenhandig voor doorbraak rond anonimiteit spermadonoren

Iris Tuijaerts (24) glundert wanneer ze erover vertelt. De jonge rechtenstudente is erin geslaagd een belangrijke steen te verleggen voor alle donorkinderen. Want na haar klacht oordeelde het Grondwettelijk Hof dat donorkinderen wél recht op meer informatie over hun biologische vader. Bij ons doet ze haar verhaal: “Als hij mij wil ontmoeten, zou ik daar zeker voor openstaan.”

Lees meer »

Wie rijexamen wil afleggen staat voor keuze: maanden wachten, honderden euro’s betalen aan rijschool of illegaal een afspraak maken

Als je een rijexamen wil afleggen, moet je in veel examencentra al snel tot volgend jaar wachten. Áls je zelfs al een datum kunt kiezen. Om toch sneller een afspraak te maken, betalen kandidaten soms honderden euro’s extra aan rijscholen of zelfs aan fraudeurs die illegaal een plaatsje kunnen bemachtigen. Onze journalist ging undercover en ontdekte hoe rijexamens big business

Lees meer »

Tanja Dexters en Michael maken de balans op na één jaar huwelijk: “Ik heb de echtscheiding al eens aangevraagd”

“We kibbelen dagelijks, maar zo vermijden we de sleur.” Eén jaar nadat Tanja Dexters (47) en Michael Peeters (45) elkaar het jawoord gaven, geloven ze nog steeds in eeuwige liefde, ondanks hun meningsverschillen. Waarom hun huwelijk op de proef wordt gesteld, of ze op het trouwfeest van Tanja’s ex Miguel aanwezig zullen zijn en of het geschil met Michaels moeder

Lees meer »

Het gemeenterapport van De Panne: Mislukte ‘staatsgreep’ bleef rest van legislatuur nazinderen

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar De Panne zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van De Panne: Mislukte ‘staatsgreep’

Lees meer »

Start academiejaar: Uitkijken naar Student Welcome en tekenen van doopcharter

Op donderdag 3 oktober verwacht Kortrijk Studentenstad 7.000 studenten op het Nelson Mandelaplein. Voorafgaand aan Student Welcome, de eerste feestavond van het academiejaar, komen de praesessen bijeen om het doopcharter te ondertekenen, een jaarlijkse traditie waarbij de nieuwe leden op passende wijze worden ingelijfd bij een studentenvereniging naar keuze.
The post Start academiejaar: Uitkijken naar Student Welcome en tekenen

Lees meer »

Andréa en Roger vieren hun diamanten jubileum

Ter gelegenheid van hun 60ste huwelijksverjaardag werden Roger Amez en Andréa Callens door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Ze trouwden in Wielsbeke op 4 september 1964. Roger werd geboren in Waregem op 1 juli 1942. Hij houdt van voetbal, jumping en het verenigingsleven. Hij was leider bij Chiro en hoofdleider bij KAJ, en is
The post Andréa en

Lees meer »

LIVE ANTWERP-BEERSCHOT (zo, 13u30). Meer dan 2.000 fans vuren daags voor beladen derby Antwerp-spelers aan: “Hopelijk wordt match uitgespeeld”

Hoogspanning in Antwerpen. Aartsrivalen Antwerp en Beerschot treffen elkaar zondag. De ‘Ratten’ kunnen maar beter winnen, want hun harde kern dreigt met een veldbestorming als het fout loopt. Rond de middag was er op de Bosuil alvast een aanmoedigingsmoment. Zo’n 2.000 Antwerp-fans vuurden de spelers aan. Ook Beerschot heeft in de namiddag nog zo’n ontmoetingsmoment met zijn fans. Volg al

Lees meer »