Radioshow ‘The Sound of O’ aanwezig op de grootste Oostendse wijkfeesten

Met radioshows tijdens 8 grote wijkfeesten trekt de stad opnieuw naar de Oostendenaar. “The Sound of O is een begrip dat we voortaan linken aan events en grote activiteiten op de 8 wijken”, zegt schepen Maxim Donck (N-VA). The Sound of O ‘on tour’ start zaterdag.

“The Sound of O ontstond drie jaar geleden tijdens de pandemie om mensen te verbinden. Er was nadien ook nog een kersteditie. We beslisten om dit initiatief verder te zetten in 2023 en trokken naar de ontmoetingscentra”, zegt schepen Maxim Donck.

De radioshow van telkens 2 uur was ook te volgens op de belangrijkste radiozenders van Oostende: Radio Noordzee en Radio BeOne.

De uitzending zal ook in 2024 plaatsvinden op de wijken, maar niet meer in de ontmoetingscentra. “We beslisten om ‘The Sound of O’ op locatie te laten plaatsvinden op de belangrijkste evenementen in de wijk, wijkfeesten, expo’s, festivals of sportevenementen.”

Tijdens de radioshow zijn er interviews met wijkbewoners, de verenigingen en actoren van de wijk, verenigingen, scholen en jeugdbewegingen. Er wordt ook aandacht besteed aan het evenement met interviews met bezoekers.

De eerste uitzending is er op zaterdag 24 februari tussen 14 en 16 uur vanuit Astropolis, naar aanleiding van de Nacht van de Musea en Galerijen. “De uitzending vindt plaats vanuit het cafetaria. Uiteraard zullen we de werking van ons centrum toelichten”, zegt Patrick Jaecques van Astropolis.

Elke maand

De radioshow zal te horen zijn via Radio BeOne (107,4 FM) en Radio Noordzee (105 FM) op volgende momenten: zaterdag 24 februari (tussen 14 en 16 uur) vanuit Astropolis, op zaterdag 30 maart van op de luchthaven (Raversijde), op vrijdag 26 april vanuit de Venetiaanse Gaanderijen (expo Arno), zaterdag 1 juni van op de kinderboerderij (opendeurdag), zondag 23 juni op het Touwtrekkersplein (Coverfestival), zaterdag 20 juli (EK Skeeleren Zandvoorde), zaterdag 10 augustus (Quartier d’o op de Vuurtorenwijk) en zaterdag 7 september van op het West Quarter Festival (Westerkwartier).

The post Radioshow ‘The Sound of O’ aanwezig op de grootste Oostendse wijkfeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »