Onverbeterlijke overvallers krijgen 9 jaar celstraf na brutale home invasion bij bejaarde vrouw

Christof C. uit Lint en Jasin E.M. uit Mortsel zijn maandag in Antwerpen veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. De twee mannen, overvallers met een lang strafblad, pleegden een brutale overval op een bejaarde, hulpbehoevende vrouw in Deurne.

 

Meer krantenkoppen in België

Na zinderende première is ‘Grease’ weer helemaal thé word!

Afgelopen zondag raasde de nieuw, frisse versie van de hitmusical ‘Grease’ als een gesmeerde bliksem door Stadsschouwburg Antwerpen. Het publiek ging uit z’n dak en beloonde de supersonische cast, met o.a. Tinne Oltmans (Sandy), Danny Dorland (Danny), Ruth Beeckmans (Miss Lynch) en Lauren De Ruyck (Rizzo), na afloop met een welverdiende, uitzinnige staande ovatie.
The post Na zinderende première

Lees meer »

Waarom onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’ nog steeds lopen: “Deze reeks moet in primetime worden uitgezonden, niet op een onmogelijk uur”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Goldband zorgde tijdens uitbundig optreden voor ‘aardbeving’ in Rotterdam

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Thuis zijn ze bang. Er was al een gevangene die te weten was gekomen welke route we naar huis nemen”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Dag na bieperaanval opnieuw negen doden en 300 gewonden in Libanon – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 300 gewonden en negen doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die

Lees meer »

Jong Keukengeweld brengt jonge chef Emin Avdovic in de schijnwerpers bij restaurant Julien

Op dinsdag 10 september 2024 werd in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen het startschot gegeven voor de nieuwste editie van Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen. Dit evenement, dat jongeren op een toegankelijke manier laat kennismaken met Vlaams culinair talent, zet dit jaar 73 jonge chefs in de kijker. Een van hen is Emin Avdovic (34),

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »