Ondanks gebroken glazen in deur rijdt lijnbus vol scholieren gewoon door, ouders zijn het beu: “We dienen klacht in, maar niet tegen de chauffeur”

Hoewel er na de krokusvakantie extra bussen werden ingezet, zijn de problemen rond het nieuwe vervoersplan van De Lijn nog niet opgelost. Op de buslijn tussen Ieper en Roeselare sneuvelde maandagochtend het raam van één van de deuren waarna de bus nog kilometers langs doorreed naar Roeselare. “We zullen een klacht indienen. Niet tegen de buschauffeur, maar tegen de manier waarop er momenteel gewerkt wordt. Het is gewoon erg moeilijk te begrijpen dat men van iets wat erg goed was, iets slechts maakt”, aldus bezorgde Moorsleedse ouders.

Met onder andere extra bussen voor de Ledegemse jeugd die school loopt in Roeselare, paste De Lijn inmiddels al haar vervoersplan dat begin dit jaar gelanceerd werd, aan. Maar ook in buurgemeente Moorslede wil men dat er dringend een oplossing komt. Maandagochtend stapten heel wat jongeren op een lijnbus waarvan een van de ramen van de deur gebroken was. “Ondanks die gebroken ruit reed de bus gewoon door tot in Roeselare”, aldus een jongeman die op de bus zat.

De schoolgaande jeugd geraakte, ondanks het voorval, tijdig op school, maar voor de ouders is de maat vol. “Ik ga vanmiddag opnieuw een klacht indienen. Niet tegen de chauffeur, want die persoon staat waarschijnlijk onder een immense druk. Die mensen moeten werken in erg moeilijke omstandigheden. Zowel de busreizigers als de chauffeur zijn de dupe van de nieuwe regeling”, aldus Romina Dupulthys. Zij merkt dat haar dochter vaak te laat op school aan komt. “Elke keer dat dit het geval is, leg ik een klacht neer. Dat is vaak twee keer per week.”

Vroeger geen probleem

’s Morgens is het vaak erg drummen om nog in Moorslede op de bus te geraken. “Vroeger kwam er een lege bus vanuit Passendale en was er geen enkel probleem. Nu komen er verschillende bussen uit Ieper, maar die zitten vaak al erg goed vol. Hoe dichter de bus bij Roeselare komt, hoe voller die zit”, aldus Romina.

“Zowel de busreizigers als de chauffeur zijn de dupe van de nieuwe regeling” – Romina Dupulthys

Dat merkt ook Eveline Geldhof. “Vroeger was er geen probleem. Waarom verandert men iets dat goed is, naar iets wat totaal niet werkt.” Eveline haar kinderen lopen school in de VMS. “Eenmaal van de bus moeten ze nog een stevige wandeling afleggen vooraleer ze aan hun school zijn. Mijn zonen komen dan ook vaak te laat aan. Ik heb hen inmiddels al enkele keren zelf gevoerd. Dan rijden we, met een busabonnement op zak, achter de bus aan.”

In de verschillende Roeselaarse scholen is men op de hoogte van de problemen die de veranderingen binnen het busaanbod met zich meebrengen. “Met alle scholen binnen de scholengemeenschap hebben we een oplijsting gemaakt van de problemen. Die werd inmiddels doorgegeven aan het stadsbestuur. Voor sommige leerlingen is het niet zo evident om op tijd op school te komen. We merken dat zij zich daar zelf ongemakkelijk bij voelen”, aldus directeur Nele Goethals.

Op de gemeenteraad

Ondertussen zoekt ook de gemeente Moorslede mee naar oplossingen. Donderdag is er vanuit de oppositie ook een toegevoegd punt op de gemeenteraad omtrent dit item. “Begin maart gaan we opnieuw in gesprek met De Lijn. We merken dat het vooral voor de mensen die niet in het centrum van de gemeente wonen moeilijk is om op een gemakkelijke manier ergens met de bus te geraken. Hopelijk komt er ook een oplossing voor de bomvolle bussen die vaak in Moorslede toekomen”, aldus schepen van Mobiliteit Jürgen Deceuninck (STERK).

“Begin maart gaan we opnieuw in gesprek met De Lijn” – schepen van Mobiliteit Jürgen Deceuninck

Bij De Lijn werd men niet op de hoogte gebracht van het incident. “Via de exploitant gaan we op zoek naar de chauffeur om te horen wat er precies is gebeurd. Mogelijks heeft hij het voorval niet opgemerkt. In dergelijke gevallen dient men namelijk te stoppen”, aldus de woordvoerder van De Lijn. Bij de vervoersmaatschappij is men op de hoogte van de overvolle bussen tussen Moorslede en Roeselare. “We kijken telkens wat mogelijk is, maar momenteel is er nog geen oplossing gevonden.”

The post Ondanks gebroken glazen in deur rijdt lijnbus vol scholieren gewoon door, ouders zijn het beu: “We dienen klacht in, maar niet tegen de chauffeur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Neen, deze kosten kan je niet ingeven in je belastingaangifte

Voor verschillende uitgaven kan je een belastingvermindering krijgen wanneer je ze invult in je aangifte. Denk maar een pensioensparen, kinderopvang, dienstencheques of giften. Toch zijn er ook heel wat kosten waarvoor de fiscus niet tussenkomt. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 krijgt veel vragen van luisteraars over wat ze al dan niet mogen inbrengen in hun belastingaangifte. Voor deze kosten hoef

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij moesten exclusief werken voor de soap”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

“Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels niet kansloos tegen Frankrijk

Maandag nemen de Rode Duivels het in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal op tegen Frankrijk. De Belgen plaatsten zich allerminst vlot voor de tweede ronde. Toch blijft gewezen bondscoach Georges Leekens optimistisch. “Als wij ons topniveau halen, zijn we allerminst kansloos.”
The post “Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels

Lees meer »