Michel Van den Brande moet naar de rechtbank na bedreigingen aan ex-werknemer

Stellingbouwer Michel Van den Brande zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank voor belaging en bedreigingen aan een ex-werknemer en diens vrouw. Dat heeft de raadkamer in Gent maandag beslist en bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

 

Meer krantenkoppen in België

Tom Waes kraakte tijdens isolement in ‘Kalm Waes’: “Mijn vriendin vindt nu al dat ze een andere man in huis heeft”

“Ik hoef niets meer te bewijzen op televisie, en toch kan ik niet zonder mijn werk.” Tom Waes (55) geeft in ‘Dag Allemaal’ onomwonden toe dat dát niet veranderd is na z’n stressexperiment in ‘Kalm Waes’. Al heeft het programma hem wel nieuwe inzichten verschaft en zelfs internetcriminelen die zijn naam misbruiken, krijgen hem niet meer op de kast.

Lees meer »

Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf

Gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf (62) uit de Makeveldmolenstraat komt in aanmerking voor de titel van ereschepen en krijgt die titel toegekend tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond 16 september vanaf 19 uur in de Seminariezaal van het stadskantoor.
The post Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De bieperaanval is hoogtechnologisch en psychologisch een gamechanger. Maar is deze nieuwe vorm van oorlog wel toe te juichen?”

“James Bond en Q zijn kneuzen in vergelijking met de Mossad. Het doet een mens in de haren krabben. Aan de ene kant heeft de Israëlische inlichtingendienst die overal oren en ogen heeft – en zeker aan de eigen grenzen – de grootste terreuraanval in jaren op eigen grondgebied niet voorkomen, en nog geen jaar later voert ze een aanval

Lees meer »

Johan Vanslembrouck is voorzitter af bij Beweging.net: “Zijn realisaties zijn waardevol”

Onlangs werd Johan Vanslembrouck (68) gehuldigd als voorzitter van Beweging.net. Hij gaf na meer dan 15 jaar de voorzittershamer door aan Caroline Kimpe. “Hoe langer je blijft, hoe langer je vernieuwing in de weg staat”, vindt Johan. “Hij is hét voorbeeld van de vrijwilliger die nooit aan zichzelf denkt”, prijst Anuschka Dildick, stafmedewerker van Beweging.net, de afscheidnemende voorzitter.
The

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Barsten in stadslijst na ophef over bericht van Bernard Van Isacker op sociale media: “Maar geen sprake van racisme”

In volle verkiezingsstrijd ontstaat ophef over berichten van Team Ieper-kandidaat Bernard Van Isacker op sociale media. “Niks te maken met racisme”, verdedigt de N-VA’er zich. “Dit mag zich niet herhalen”, waarschuwt CD&V.
The post Barsten in stadslijst na ophef over bericht van Bernard Van Isacker op sociale media: “Maar geen sprake van racisme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden

Op vrijdag 13 september is Anna Grymonprez overleden. De Moorsleedse vierde onlangs nog haar 102de verjaardag. Anna woonde haar ganse leven langs de Oude Heirweg, op de grens van Moorslede met Beitem.
The post Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geschenkmand voor jarigen en jubilarissen Okra

De Okra-vereniging heeft traditioneel op kermisdinsdag al haar leden uitgenodigd voor een lekkere maaltijd en zangnamiddag. Maar liefst 72 aanwezigen waren er, ook mensen vanuit andere gemeenten. Daarmee toont Okra Stavele dat het een goed draaiende afdeling heeft. Het bestuur heeft de gewoonte om op die dag de leden te feliciteren die in de loop
The post Geschenkmand voor

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing, rapper pleit onschuldig voor rechter

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Ondertussen is Combs voor de rechter verschenen. Daar pleitte hij onschuldig.

Lees meer »

“Club kán doorstoten, maar het zal op verplaatsing moeten gebeuren”: Marc Degryse blikt vooruit op start Champions League

“Ik ben enthousiast over het nieuwe format. Er zal metéén spektakel zijn.” Ook Marc Degryse kijkt uit naar de start van de vernieuwde Champions League. Onze analist laat enkele uren voor de start zijn licht schijnen over Club Brugge, de wereldsterren (in spe) en de Rode Duivels op het kampioenenbal. “Velen zullen zich moéten tonen om hun status bij de

Lees meer »