Leo Club Tielt schenkt rolstoel aan Scoutswerking Akabe

Serviceclub Leo Club Tielt heeft met de opbrengst van zijn winterwandeling een rolstoel gekocht die het schenkt aan de Tieltse Scouts. De rolstoel zal worden gebruikt binnen de Akabe-tak, die dit schooljaar is opgericht om ook kinderen met een beperking bij hen te kunnen laten ravotten.

Leo Club ontstond een drietal jaar geleden in de schoot van de Lions Club Tielt en brengt momenteel 46 jongeren tussen 18 en 33 jaar samen die zich willen inzetten voor het goede doel. “We kiezen graag lokale organisaties uit om hen een duwtje in de rug te geven”, vertelt voorzitter Mathieu Dedeurwaerder. “Dat doen we via fondsenwerving of andere evenement doorheen het jaar. Zelf was ik vijftien jaar lid en drie jaar leider binnen Scouts O. De Neckere. Drie jaar terug was ik één van de stichtende leden van de Leo Club Tielt, maar de band met de scouts is altijd behouden gebleven. Toen we hoorden dat ze een eigen Akabe-werking voor kinderen met een beperking in het leven zouden roepen, besloten we hen te steunen waar we konden. Zij bezorgen binnen die tak een tiental kinderen om de twee weken een heel leuke zaterdagnamiddag. Er was nog nood aan een rolstoel om te kunnen gebruiken tijdens hun activiteiten. Daarom hebben we met de 500 euro opbrengst van onze winterwandeling zo’n rolstoel gekocht.”

Ontbijt op paasmaandag

De rolstoel werd zaterdag overhandigd aan een delegatie van de Scouts, die uiteraard heel tevreden met de gift zijn. “We hebben er ook een leuke sticker met mooi design op gehangen, gemaakt door Atelier Maes”, vertelt Mathieu. “Twee jeugdige club die elkaar steunen, dat doen we met plezier. We bekijken ook hoe we de Scouts in de toekomst kunnen blijven steunen. Zo zijn ze nog op zoek naar sponsors om een hoekje in een lokaal te kunnen inrichten waar kinderen terecht kunnen als ze overprikkeld zijn. Rechtstreekse giften doen we niet, maar we kunnen bijvoorbeeld wel zelf zo’n inrichting financieren en uitvoeren. Zo hebben we in het verleden al eens de zolder van VOC Opstap helemaal onder handen genomen. Er staat ook een gelijkaardig project voor een school in Pittem in de kinderschoenen.”

Op paasmaandag 1 april zal Leo Club Tielt ook een ontbijt voorzien voor verschillende organisaties. “Daar kunnen ze aan een voordeeltarief komen eten”, aldus Mathieu. “Zo ontstaat er een fijne wisselwerking. Zo zullen sommige verenigingen ons komen helpen voor de tweede editie van ons evenement Karting By Day, Gala At Night op zaterdag 13 april. Er zijn dit jaar terug 28 karts beschikbaar, dit voor een team van maximum 15 personen. Alles gaat door op een terrein in de Nijverheidsstraat 36 in Meulebeke. Meer info via ons gelijknamig Facebookevenement. ’s Avonds sluiten we af met een galafeest.”

The post Leo Club Tielt schenkt rolstoel aan Scoutswerking Akabe is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Lieva (55) verloor haar twee benen in een ongeval, net als slachtoffer van Nick Bril: “Nog elke ochtend denk ik: zouden ze er weer aangegroeid zijn?”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »