Knokke-Heist herdenkt Leopold Lippens drie jaar na overlijden: “Vergeten zullen we hem nooit”

In Knokke-Heist is maandagmiddag wijlen burgemeester Leopold Lippens herdacht. Het schepencollege legde in aanwezigheid van Valery Lippens een bloemenkrans neer aan het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.

Het was een ingetogen moment maandagmiddag. Aan het herinneringsbord in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark kwamen de leden van het schepencollege samen om stil te staan bij het overlijden van Lippens, ondertussen drie jaar geleden.

Burgemeester Jan Morbee (GBL) nam kort het woord en sprak mooie woorden over wijlen Leopold Lippens. “Hij was Knokke-Heist en Knokke-Heist was Leopold Lippens. Vergeten zullen we hem nooit”, sprak Morbee. “Ik denk dat iedereen nog perfect weet waar hij was toen het bericht over zijn overlijden binnenkwam. Voor mij persoonlijk was dat in het schepencollege. Het leek wel een teken.”

Gedicht

Morbee loofde vervolgens de inzet van Lippens doorheen die tientallen jaren en las een gedicht voor over vriendschap en bomen. Toepasselijk, aangezien Lippens een echte natuurmens was en vaak sprak over zijn ‘vrienden’ in de kustgemeente.

Ook aanwezig op de herdenking was Valery Lippens, de zoon van Leopold. Hij was zichtbaar aangedaan door de herdenking. “Het was mijn vader, dus natuurlijk doet dit me veel”, zegt Valery. (MM)

The post Knokke-Heist herdenkt Leopold Lippens drie jaar na overlijden: “Vergeten zullen we hem nooit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Campenaerts knap vijfde achter grote kanonnen, Evenepoel doet uitstekende zaak in klassement

Remco Evenepoel pakte z’n allereerste ritzege in de Tour de France. De wereldkampioen tijdrijden zette de snelste tijd neer in Gevrey-Chambertin. Ook Victor Campenaerts maakte indruk, ‘Vocsnor’ eindigde achter de grote kanonnen op een vijfde plek. Knap. In het algemeen klassement verkleinde Evenepoel z’n achterstand op Tadej Pogacar en breidde hij z’n bonus op Jonas Vingegaard uit.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »