Kinderdagverblijf Snoezel XL verhuist naar gloednieuw gebouw in de Beekstraat: “Tweede thuis voor 71 kinderen”

Het gloednieuwe kinderdagverblijf Snoezel XL langs de Beekstraat in Roeselare is zo goed als af. Op 26 en 27 februari verhuizen Caroline Deprez en haar team van de Westlaan naar de voormalige beenhouwerij die inmiddels werd omgebouwd tot een moderne kinderopvang. Vanaf 28 februari vinden 71 kinderen er hun tweede thuis. Zaterdagavond konden onder andere de ouders al de gloednieuwe kinderopvang ontdekken.

Kinderdagverblijf Snoezel XL huisde de voorbije negen jaar langs de Westlaan in het pand waar je vroeger restaurant Savarin vond. “Een erg mooi pand, maar niet energiezuinig. We keken dan ook uit naar een nieuwe, moderne locatie waar zowel de kinderen als de medewerkers zich helemaal thuis voelen”, aldus Caroline Deprez, die inmiddels al 35 jaar ervaring heeft binnen de sector.

“We hebben ook geïnvesteerd in heel wat nieuw speelgoed, meubels en materiaal”

Die nieuwe locatie werd gevonden in de Beekstraat. “We lieten ons oog vallen op de plek waar vroeger slagerij Francky was. In juli startten we er met de werken. Onder impuls van mijn partner Roeland werden er de voorbije maanden serieuze verbouwingswerken uitgevoerd. Dankzij hem heb ik nooit de moed verloren en zijn de werken erg vlot verlopen. Binnenkort zullen 71 kinderen hier in een kind- en gebruiksvriendelijke ruimte worden opgevangen”, aldus Caroline. Inmiddels ligt de timing binnen Snoezel XL helemaal vast. “Op 26 en 27 februari blijven we twee dagen gesloten om alles van de Westlaan naar hier te verhuizen. We hebben ook geïnvesteerd in heel wat nieuw speelgoed, nieuwe meubels en nieuw materiaal.”

Nieuw gebouw ontdekken

Op woensdag 28 februari opent de kinderopvang de deuren langs de Beekstraat. Zaterdagavond kregen de ouders van de kinderen, vrienden en familie als eerste het nieuwe gebouw te zien. “Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen. We hebben dan ook beslist om met een lift te werken zodat minder mobiele ouders of grootouders ook tot bij hun kindje kunnen komen. We werken in verschillende groepjes. De begeleiders en groepjes beschikken telkens over ruime kamers met veel licht. Bij het schilderen van de verschillende ruimtes hebben we gekozen voor zachtere kleuren omdat het speelgoed telkens al erg kleurrijk is.”

Welke toekomst het gebouw in de Westlaan heeft, is nog onduidelijk. Het gebouw staat te huur.

The post Kinderdagverblijf Snoezel XL verhuist naar gloednieuw gebouw in de Beekstraat: “Tweede thuis voor 71 kinderen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »