DEBAT VAN DE DAG. Is een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies een goed voorstel of onhaalbaar scenario? Dit is jullie mening

PS-voorzitter Paul Magnette is voorstander van een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies, een zogenoemde collectieve arbeidsduurvermindering. Wat denk jij? Is een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies een goed voorstel of een onhaalbaar scenario? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. 

Meer krantenkoppen in België

“Misschien moet hij stoppen met wenen”: achtvoudig wereldkampioen Ogier haalt stevig uit naar WK-leider Neuville

WK-leider Thierry Neuville heeft de eerste wedstrijddag van de Rally van Griekenland als derde afgesloten na een moeilijke start. Maar nog belangrijker voor de Belg was de pechdag van concurrent Sébastien Ogier. De Fransman reed een lange tijd aan de leiding, tot een turboprobleem hem terugsloeg. Enkele uren na de race haalde de achtvoudige wereldkampioen stevig uit naar onze landgenoot.

Lees meer »

Britse regulator start onderzoek naar Ticketmaster na fiasco met verkoop Oasis-tickets

De Britse mededingingsautoriteit CMA is een onderzoek gestart naar Ticketmaster naar aanleiding van de verkoop van tickets voor de reünietour van de Britse band Oasis. Door ‘dynamische’ tarifering schoten de ticketprijzen bij de verkoop afgelopen weekend snel de hoogte in. De CMA zal nagaan of kopers duidelijke informatie gekregen hebben over de prijzen en of ze niet onder druk werden

Lees meer »

Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen Kanker: “Lucille-wijn in de Bar Lu”

Op 18 november 2022 overleed Lucille Strobbe uit Elverdinge aan een hersentumor. Nu willen haar vriendinnen haar herdenken met de 100 kilometer-run voor Kom op Tegen Kanker, in maart volgend jaar. Om het inschrijvingsgeld bijeen te sprokkelen, organiseren ze binnenkort Bar Lu in de lokalen van Chiro Beselare.
The post Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen

Lees meer »

Stukje van muurschilderij aan straatkant Sint-Jozefskliniek in Izegem moet verdwijnen: “Maar zeker niét het hele kunstwerk”

Op sociale media is wat commotie ontstaan omtrent de nieuwe muurschildering die vorige maand op een gevel aan de ingang van de Sint-Jozefskliniek is aangebracht. “Er moet een klein stukje van de straatkant in het grijs geschilderd worden, maar het schilderij zelf blijft wél bewaard”, aldus schepen Caroline Maertens (N-VA).
The post Stukje van muurschilderij aan straatkant Sint-Jozefskliniek in

Lees meer »

In de manosphere van Tiktok: waarom kijken jongens naar misogyne filmpjes?

Even scrollen op Tiktok en een jongen komt in de manosphere terecht. De Standaard creëerde fictieve accounts en zag hoe de levenslessen van Andrew Tate en consorten in overvloed te vinden zijn. Lessen die vaak bijzonder vrouwonvriendelijk zijn. “Je kunt eerst blut en dan rijk zijn, maar je kunt niet eerst een hoer en dan iemands vrouw zijn.”

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Antwerpen. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura

Tijdens de paasvakantie in april 2022 ging in Wervik een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. De Hellestraat behoorde daar niet bij niettegenstaande de school Futura zich daar bevindt. Sedert begin dit jaar is er tussen de Rapet- en Ooststraat wel een fietsstraat. De directie was al lang vragende partij. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond

Lees meer »