Zilverzand is nu Eet- en pleziercafé aan zee

Op de terreinen van camping Marva 1 aan de Duinenweg 509 op de wijk Krokodiel toveren Fabienne Ducaert en Dieter Pardon het voormalige Sfeercafé Zilverzand om tot Eet- en pleziercafé aan zee. Zij namen de scepter over van Olivier en zijn ploeg. “We gaan de zaak verfijnen en uitbreiden”, klinkt het.

Fabienne en Dieter zijn twee dynamische veertigers afkomstig uit Rijmenam, maar al ruim twintig jaar met vakantie in Westende. Deze week namen ze hun intrek in Zilverzand, dat nu Eet- en pleziercafé aan zee Zilverzand heet. “Het ligt in onze bedoeling om nog meer activiteiten in te bouwen. Eten en plezier maken, dat willen we hier in Westende als hoofddoel stellen”, weten Fabienne en Dieter.

Ongeremd plezier

Zilverzand wil zich verder profileren als clublokaal waar vandaag een wielertoeristenclub, een bloeiende boldersclub en dito petanquevereniging huizen. “Amusement op de camping is prioriteit. We willen borg staan voor ongeremd plezier, voor jong en minder jong, het hele jaar door, dit met zowel binnen- als buitenfestiviteiten naar ieders gading en interesse. Een dartsclub en een poolbiljart wacht intussen al op een nieuwe uitdagingen. Elke voetbalmatch en wielerwedstrijd is te zien op groot scherm”, stelt Dieter Pardon. Zilverzand is goed voor 56 binnenplaatsen en het terras zorgt voor nog eens een vijftigtal zitjes. Een ruime parkeerhaven zorgt voor de rest.

Takeaway

Nieuw in Zilverzand is de uitbreiding naar een takeaway-formule. “De Duinenweg is het ideale terrein van de wandelaars en fietsers. Op de terugweg naar huis krijgen ze de gelegenheid om onder andere klassieke hapjes in takeaway vorm op het halen. Zelfs koffie of een nagerechtje behoren tot de mogelijkheden. Ideale formule ook voor de verblijvers op de camping die op die manier niet langer aan zelf koken moeten denken. Onze takeaway-formule bevat enorm voor mogelijkheden, met nadruk op verzorgde schotels, slaatjes en hapjes”, geeft gastvrouw Fabienne nog graag mee. (PG)

Eet- en pleziercafé aan zee Zilverzand is, op de maandag na, elke dag open vanaf 11 uur. Buiten de vakantie, gesloten op maandag en dinsdag. Ook te volgen op Facebook Zilverzand Middelkerke. Meer info: 0490 30 15 12.

The post Zilverzand is nu Eet- en pleziercafé aan zee is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

Ook deze Vlamingen koken op z’n Van Looy’s: “Erik warmt zijn Zwan-worstjes nog op, ik eet ze koud”

Dat Slimste Mens-presentator Erik Van Looy (62) geen keukenprins is, werd deze week bewezen in ‘Komen Eten’. Bloednerveus werd hij bij de gedachte dat er eieren moesten gekookt worden, hij was dan ook blij als een kind dat hij zijn gasten warme tv-worstjes in eigen nat kon voorschotelen. Maar Erik is lang niet de enige keukenklungel. Steven (41), Kenneth (80)

Lees meer »

Polsi, het dorp waar de kerk volop strijdt tegen de maffia

Onze reporter Ine Roox bezocht onlangs het Zuid-Italiaanse dorpje Polsi. Elk jaar wordt daar de Madonna van de bergen gevierd. Ook de ‘ndrangheta, de maffia in Calabrië, komt naar dat feest om er duistere zaken te bespreken. Wat voor een organisatie is de ‘ndrangheta? Waarom houdt een organisatie van drugssmokkelaars zo vast aan oude rituelen? En kan de kerk die

Lees meer »

Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust”

Bistro St-Blasius in Rumbeke sluit op 13 oktober definitief de deuren. Uitbaters Sébastien De Smedt en Nana Brigou openen begin november met hun dochter Kimsy en schoonzoon Sasha een ontbijt- en lunchbar en take away in Oostduinkerke-Bad.
The post Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust” appeared first on

Lees meer »

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Beerse

In Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse in de Antwerpse Kempen, is een 42-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het is onduidelijk hoe hij ten val kwam, wellicht zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Dat bevestigt de lokale politie. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Lees meer »

China lanceert satellieten voor wereldwijde communicatie

Geespace, een dochterbedrijf van het Chinese autoconcern Geely, heeft vrijdag bekendgemaakt dat het opnieuw tien satellieten gelanceerd heeft. De satellieten zijn onderdeel van een constellatie die beschreven wordt als de Chinese tegenhanger van Starlink van het Amerikaanse bedrijf SpaceX van Elon Musk.

Lees meer »

Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”
The post

Lees meer »

Jeremy Brogniez met Mandel United voor derby tegen KVDO: “Eerste match allicht geen waardemeter”

Met een eclatante 1-6-zege bij promovendus KVC Drongen pakte Mandel United niet enkel een driepunter op de eerste speeldag, maar zijn ze meteen ook de eerste leider in derde afdeling. Volgende tegenstander KV Diksmuide-Oostende zal allicht een betere waardemeter zijn.
The post Jeremy Brogniez met Mandel United voor derby tegen KVDO: “Eerste match allicht geen waardemeter” appeared first on

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adele had geen zin in extra concerten na München en wees aanbiedingen af: “Ze kon miljoenen verdienen”

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »