Valt fotografe Emily uit Loppem in de prijzen met deze foto?

Met een foto die ze nam in 2017 tijdens de laatste editie van Gouden Boomstoet is de Loppemse fotografe Emily Van Den Broucke geselecteerd voor het Team Belgium op de World Photographic Cup. “Dit zijn de Olympische Spelen van de fotografie.”

De Gouden Boomstoet trekt na zeven jaar wachten deze zomer opnieuw door de straten van Brugge. Tijdens de vorige editie in 2017 was fotografe Emily Van Den Broucke (34) uit Loppem erbij.

Met een van die foto’s die ze toen nam, werd Emily geselecteerd voor het Team Belgium op de World Photographic Cup die plaats heeft eind april in Dallas, Texas. “Dit zijn de Olympische Spelen van de fotografie”, begint Emily die haar studio langs de Torhoutsesteenweg heeft.

“In 2014 en 2017 werd ik ook al geselecteerd voor Team Belgium. Ik geraakte toen tot in de finalistenronde, maar behaalde geen medaille. Ik hoop dat het deze keer wel raak zal zijn derde keer goede keer.”

Emily werd met een van haar foto’s geselecteerd in de categorie Illustrative Portrait. “Dit beeld maakte ik tijdens de Gouden Boomstoet in 2017. De jonge knapen op de foto zullen ondertussen dus al een beetje gegroeid zijn”, lacht Emily. “Omdat ik toen ongeveer 1.500 deelnemers voor mijn lens kreeg, weet ik hun namen niet meer. Maar misschien zullen ze zichzelf herkennen in de krant?!”

Iemand anders zijn

Emily doopte het beeld de ‘Costumed Companions’. “Ik stond opgesteld met een pop-upstudio achter de schermen, want ik wou het grote spektakel dat de Gouden Boomstoet is, reduceren tot de puurheid en de kracht van het individu. Je ziet dat deze knapen, net zoals alle andere enthousiaste deelnemers, volledig opgaan in hun rol om even iemand anders te zijn. Om even terug te gaan in de tijd en een historisch personage te spelen. ” (BC)

The post Valt fotografe Emily uit Loppem in de prijzen met deze foto? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »