Twee jaar na ‘Andermans Zaken’ doet zetelbedrijf het prima: Atelier Depoorter blijft op de rails

In het kader van het VRT-televisieprogramma ‘Andermans Zaken’ kwam Kamal Kharmach twee jaar geleden over de vloer in Atelier Depoorter. Vader Jean-Pierre en zoon Samy maken al sinds 1978 zetels op maat in ‘t Lindeke. “Maar tot voor het programma wisten weinig mensen wat we precies deden. Dankzij Kamal voelen we twee jaar later nog steeds de positieve invloed van het programma”, vertellen ze.

Momenteel loopt er op VRT een nieuwe reeks van Andermans Zaken, waarbij Kamal Kharmach met tal van tips bedrijven terug op de rails zet. Twee jaar geleden redde hij zetelfabriek Depoorter uit een moeilijke periode. “Voor het programma was ons verhaal niet duidelijk. Wij maken zetels op maat, maar weinig mensen wisten dat. Dankzij de tips van Kamal hebben we nu een duidelijke visie en een naam die de lading dekt”, aldus zaakvoerder Samy. Zetelfabriek Depoorter werd Atelier Depoorter en via sociale media zette het bedrijf zich extra in de kijker. “Onmiddellijk na het programma stroomden de opdrachten binnen. Niet enkel van particulieren, maar ook van totaalinrichters en interieurarchitecten.”

Drie extra krachten

Het loopt goed bij Atelier Depoorter. Meer nog, inmiddels zijn er zelfs drie extra krachten aan de slag. “Door het televisieprogramma zijn we gegroeid, maar groeien brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Wanneer we vragen hebben, stappen we nu naar Unizo om daar uitleg of tips te krijgen. Iets wat we vroeger nooit zouden gedaan hebben.” Hoewel hij al 78 jaar oud is, draait vader Jean-Pierre nog steeds mee in het bedrijf. “In het begin waren de veranderingen voor hem niet evident, maar inmiddels is hij ook volledig mee in het verhaal.”

Dezelfde problemen

Nu er een nieuwe reeks van Andermans Zaken te zien is op televisie, volgt Samy die op de voet. “Je merkt dat er ook andere bedrijven met dezelfde problemen kampen die wij vroeger hadden. Ik zag bijvoorbeeld de aflevering van de brouwers die heel veel bier in voorraad hadden staan. Ook wij hadden dit vroeger. Het is fijn om te zien dat Kamal met enkele eenvoudige tips toch veel bedrijven terug helemaal op de rails krijgt.” Binnenkort is Atelier Depoorter zelf nog eens te zien tijdens Andermans Zaken. Op het einde van de reeks blikt men terug op hoe het nu gaat bij de bedrijven die twee en vier jaar geleden te zien waren op televisie.

The post Twee jaar na ‘Andermans Zaken’ doet zetelbedrijf het prima: Atelier Depoorter blijft op de rails is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Nieuwe Britse regering ziet kansen voor betere handelsrelatie met EU

De nieuwe Britse regering wil bij handelskwesties nauwer met de Europese Unie samenwerken. Maar het terugdraaien van de brexit gaat niet gebeuren, zei de nieuwe minister van Handel, Jonathan Reynolds, zondag in een interview met ‘Sky News’. De Labour-politicus suggereert ook dat interne strijd binnen de verslagen Conservatieve partij voor druk op de relatie tussen Londen en Brussel heeft gezorgd.

Lees meer »

Fransen stemmen in tweede ronde van parlementsverkiezingen

De meeste Fransen kunnen na de eerste ronde van een week geleden een tweede keer naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. Na het grote succes voor de radicaal-rechtse partij Rassemblement National van Marine Le Pen, en een tegenvallend resultaat voor de coalitie van president Emmanuel Macron, is het de vraag of een tweede ronde die uitkomst nog kan wijzigen.

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »

Zomer komt dinsdag even aankloppen: maxima tot 30 graden mogelijk

Het is zondagmiddag wisselend bewolkt met buien in het noordwesten van het land. Elders blijft het overwegend droog. Maandag starten we met opklaringen maar geleidelijk wordt het bewolkt. Op een enkel buitje na, blijft het overal droog. Dinsdag is het eerst vrij zonnig en kunnen de maxima klimmen tot mogelijk 30 graden. Dat meldt het KMI.

Lees meer »