Stembureau in WZC Aksent zorgt voor verkiezingskoorts

In overleg met de directie van WZC Aksent besloot het gemeentebestuur een kiesbureau in te richten in de cafetaria van het woonzorgcentrum. “Niet alleen de bewoners van Aksent zullen er kunnen stemmen, maar ook de kiezers van de omliggende straten.” Niet naar de zin van N-VA en Trots Op Lendlee. “Het is duidelijk dat het CD&V-bestuur dit doet uit electorale motieven”, zeggen ze.

Het gemeentebestuur zorgt voor het eerst voor een stembureau buiten het DOC. “In de cafetaria van WZC Aksent”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “Die beslissing namen we in overleg met de directie van het woonzorgcentrum. Algemeen directeur van Seniorenzorg Lendelede Emmy Demasure reageerde positief op ons voorstel. Er komt een afzonderlijke ingang via de Izegemsestraat.”

Ruim 800 kiezers

Volgens de burgemeester zal het een volwaardig stembureau zijn. “De bewoners van de straten die geografisch het dichtst bij Aksent liggen, zullen er hun stem kunnen uitbrengen. Daardoor zal er één stembureau minder zijn in het DOC, zodat er daar wat meer ruimte zal zijn om de verkiezingen vlot te laten verlopen. Zo wordt het woonzorgcentrum opnieuw betrokken in het leven in onze gemeente. De bewoners kunnen hun stem nu ter plaatse uitbrengen. In totaal zullen er in Aksent iets meer dan 800 kiezers kunnen stemmen. Wij vroegen aan de dienst verkiezingen van de FOD Binnenlandse Zaken of dit extra stembureau mogelijk was en hun antwoord was positief.”

Voor oppositiepartijen N-VA en Trots Op Lendlee, die samen opkomen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, doet het CD&V-bestuur dat alleen om er electoraal voordeel uit te halen.

“De argumenten van het bestuur houden geen steek”, zeggen N-VA en Trots. “De stembureaus waren voor de 4.000 kiesgerechtigden vroeger altijd in het DOC. Nu is er voor ietsje meer kiezers plots nood aan een stembureau buiten het DOC. Als je dan al een extra bureau wil inrichten dan doe je dat toch iets verder van het DOC? De verkiezingen in juni vallen daarbovenop op Vaderdag, een dag dat er meer bezoekers naar Aksent gaan. CD&V heeft dus uitsluitend electorale bedoelingen!” (IB)

The post Stembureau in WZC Aksent zorgt voor verkiezingskoorts is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Markant Wakken zet drie bestuursleden in de bloemetjes

Markant Wakken heeft drie markante bestuursleden in de bloemetjes gezet. De vereniging zette Janine Blondeel-Vandenheede, Monique Vervaeck en Ria Algoet in de schijnwerpers. “Zij hebben zich vele tientallen jaren ingezet voor het bestuur van Markant Wakken”, zegt Aniek Van de Velde. “Van het uitbouwen van het ledental van Markant, het zorgvuldig bijhouden van administratie en
The post Markant Wakken

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Paintfactory geeft live demo’s aan KIOSK: “Bezoekers maken ook kans om 100m² verf te winnen”

West-Vlaamse verfproducent Paintfactory presenteert deze maand haar skills in de KIOSK op de Graanmarkt. “Op zaterdag 7 september is het dé uitgelezen kans om zelf aan de slag te gaan met onze textuurverven. Ontdek je favoriete techniek en laat je inspireren om je eigen woning onder handen te nemen”, zegt sales manager Stéphanie Debels.
The post Paintfactory geeft live

Lees meer »

KIJK. Al zeker vier doden nadat supertyfoon Yagi aan land gaat in Vietnam, twee doden en bijna honderd gewonden in China

De ‘supertyfoon’ Yagi is zaterdag aan land gegaan aan de noordkust van Vietnam. Daarbij vielen zeker vier doden, zo is bekendgemaakt. Er is sprake van zeker 70 gewonden. Eerder trok de storm al door de provincies Quang Ninh en Haiphong. Daar werden duizenden bomen ontworteld, vlogen daken weg en werden boten losgerukt. Op het toeristische eiland Hainan, in het zuiden

Lees meer »

Belgisch kampioenschap Savatteschieten in Marke: Honderden deelnemers dingen mee naar prijzenpot van 9.000 euro

Wie schiet het best van al uit zijn of haar sloffen? Het is de vraag waarmee er dit weekend in Marke een stevige prijzenpot kon worden gewonnen. Tijdens het Belgisch kampioenschap Savatteschieten mocht iedereen, zowel jong als oud, proberen de pantoffel van weleer zo ver mogelijk te knallen. Het was tijdens het kampioenschap vooral uitkijken naar de inzet van de

Lees meer »

“Op papier is hij blijkbaar sneller dan Doku”: ‘bliksemschicht’ Duranville pakt bij debuut uit met heerlijke dribbel, al baalt Mulder ook

Opvallende invalbeurt van Julien Duranville (18) tegen Israël. De pijlsnelle winger – bijgenaamd ‘L’Eclair’ of ‘de bliksemschicht’ – bracht energie en flair. Vooral één dribbel sprong eruit en het jeugdproduct van Anderlecht kreeg ook lof van onze analisten. “Als hij fit blijft, moet je er niet aan twijfelen: dan zál hij doorbreken.”

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen voor elkaar: “Wij weten alles, zelfs hoeveel geld we hebben”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

Nóg meer werken in Wervik: nu ook Ooievaarsstraat afgesloten door werken Fiberklaar

Doorgaand verkeer in de drukke Ooievaarsstraat in Wervik is momenteel niet mogelijk wegens werken in opdracht van Fiberklaar. De nutswerken vinden plaats aan de kant van de pare nummers, de kant van het stadhuis. Tijdens het weekend is alle doorgaand verkeer wel mogelijk in deze drukke centrumstraat.
The post Nóg meer werken in Wervik: nu ook Ooievaarsstraat afgesloten door

Lees meer »