Lijst Burgemeester Wielsbeke stelt nieuwe kandidaten voor: “Politiek dichter bij de burger”

Met Johan Callens en Nancy Vansteenhuyse stelde Lijst Burgemeester twee gemotiveerde kandidaten voor. “Ik ga voor het welzijn van onze inwoners”, zegt Nancy Vansteenhuyse. “Als je denkt beter te kunnen doen, dan moet je zelf het initiatief nemen”, meent Johan Callens.

Johan Callens is afkomstig van Ooigem en sedert 32 jaar woonachtig in Wielsbeke. Hij is getrouwd met Christiaens Caroline (Sint-Baafs-Vijve) en vader van Kim, Hannes en Annelies. “Van opleiding ben ik boekhouder-fiscalist en heb gewerkt voor Belgacom en Proximus op verschillende financiële departementen zowel in Brussel als in West-Vlaanderen”, vertelt Johan. “In 2000 zegde ik het ambtenarenstatuut vaarwel om de functie van boekhouder en IT-verantwoordelijke op te nemen in het wzc Maria Rustoord in Ingelmunster. In mijn vrije tijd ben ik bezig met oude radio’s, platendraaiers, versterkers, vinylplaatjes en jukeboxen.”

Geen loze beloften

“Vanuit mijn jaren toewijding als ACV (LBC-NVK)-vakbondsafgevaardigde werd ik voor West-Vlaanderen betrokken bij diverse CAO’s met betrekking tot de rusthuissector. Geen loze beloften, maar eerlijke debatten voeren die leiden naar concrete oplossingen liggen me wel. Ik doe niet mee aan afbraakpolitiek, respecteer ieders mening en ga eerder voor de dialoog dan de confrontatie en het conflict.”

“Ik mocht reeds deel uitmaken van het bestuur van de Gezinsbond Wielsbeke, werd parochiaal medewerker onder pastoor André Windels, gaf 20 jaar vormselcatechese aan de 12-jarigen van Wielsbeke, was medeoprichter van het Feestcomité de Bloemenwijk-Wielsbeke. Tevens speelde ik tuba bij de muziekmaatschappij De Ware Vrienden Ooigem. In het Centraal Kerkbestuur van Wielsbeke ben ik financieel adviseur en bij het Kerkbestuur Sint-Baafs-Vijve maak ik deel uit van het bestuur”, aldus Johan.

“Op sportief vlak werd ik eerst secretaris en later voorzitter van DVH damesvolleybal Wielsbeke en speelde bijna 40 jaar minivoetbal bij De Kraaien Sint-Baafs-Vijve. Ik kwam uit eigen initiatief bij burgemeester Jan Stevens terecht. Wat de wachtlijsten naar bejaardenzorg toe betreft, weet ik uit eigen ervaring dat het op een andere manier kan. Als je iets kan doen of denkt beter te kunnen doen, dan moet je zelf het initiatief nemen. Ik heb zelf een kind met beperking en vanuit die ervaring wil ik mijn bijdrage leveren.”

“Dit zijn drie punten die ik wil verwezenlijkt zien of waaraan ik bijzondere aandacht wil schenken: opstart en verdere uitbouw van het nieuwe project van het woonzorgcentrum, hulp en advies bij subsidieaanvragen, toelagen en gunsttarieven, streven naar administratieve vereenvoudiging. Vanuit eigen ervaring ook streven naar een betere integratie van mensen met een beperking in de samenleving onder andere via een gericht aanbod van sport, cultuur, ontspanning”, weet Johan te melden.

Zorgen voor

Ook Nancy Vansteenhuyse is een gemotiveerd partijbestuurslid. “Ik ben gehuwd met Hein Dewitte, mama van twee dochters, Kelly en Sofie, en oma van twee kleinkinderen. Als zorgkundige ben ik heel sociaal bezig en dit zit een beetje in ons bloed: ‘zorgen voor…’. Ik stap in de politiek omdat ik er wil zijn voor iedereen: jong en oud, zowel voor de ‘man met de pet’ als voor de ‘man, vrouw met de hoed’. Ik wil de gemeentepolitiek dichter bij de burger brengen op een begrijpbare manier”, weet Nancy te melden.

“Ik wil pleiten voor een transparante politiek en openheid: open staan voor dialoog en suggesties. De burger moet inspraak krijgen. Verder wil ik een stabiele grondslag leggen voor de toekomst. Een goede samenwerking met alle partijen, bouwen aan een toekomst voor morgen waar het goed leven is in onze gemeente. Ik ga voor het welzijn van onze inwoners.”

Laagdrempelig

“Als zorgkundige ligt de ouderenzorg mij na aan het hart. Daarvoor wil ik mij in het bijzonder inzetten, net als het nieuwe woonzorgcentrum en dagopvang. Ook de kleinsten mogen we niet vergeten. We moeten laagdrempelig zijn, zodat we onze inwoners veel diensten kunnen aanbieden en iedereen kunnen bereiken die ons nodig heeft.”

“Veiligheid in al zijn vormen, toegankelijke zorg en kinderopvang zijn drie punten waar ik bijzondere aandacht wil aan schenken”, besluit Nancy.

The post Lijst Burgemeester Wielsbeke stelt nieuwe kandidaten voor: “Politiek dichter bij de burger” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker

Brugge wordt op de komende Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat Olympisch’, op ’t Zand en op de Markt.
The post Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker appeared first

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »

CEO kledingketen C&A stapt op

10:37 Giny Boer is na ruim drie jaar niet langer de CEO van de Nederlandse kledingketen C&A. Ze vertrekt terwijl de modesector woelige tijden beleeft en ze haar e-commerceambities moest inslikken.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »