Koorddanser wandelt op luchtbrug van ARhus naar Sint-Michielstoren: “Een metafoor voor verbinding”

Om de tiende verjaardag van ARhus luister bij te zetten, worden een week lang allerlei activiteiten georganiseerd. Een letterlijk hoogtepunt wordt de koorddanser die op zaterdag 24 februari hoog boven het centrum zal wandelen.

Over 230 meter wordt op 40 meter hoog door het Mechelse gezelschap Lyapunov een luchtbrug geïnstalleerd die het jarige ARhus zal verbinden met de toren van de Sint-Michielskerk. Op zaterdag 24 februari zal een koorddanser balanceren tussen de bovenste verdieping van het kenniscentrum en de kerktoren. “Het is een metafoor voor de verbindende rol die ARhus wil spelen in het dichter bij elkaar brengen van mensen, ideeën en kennis”, klinkt het in ARhus.

Het installeren wordt een hele klus. Met een drone wordt eerst een fijne lijn overgebracht van ARhus naar de toren waaraan vervolgens de slackline wordt bevestigd. Bij deze moderne variant van het klassieke koorddansen wordt een elastisch plat touw gebruikt in plaats van een stalen kabel. Roeselarenaars kunnen de koorddanser tijdens zijn overtocht niet alleen vanop straat gadeslaan maar worden door het volgen van de gespannen lijn uitgenodigd om ARhus, misschien wel voor het eerst, binnen te wandelen om zowel de slackline-act van dichtbij te ontdekken als om kennis te maken met wat ARhus nog zoals in petto heeft.

Vanaf zondag 18 februari worden er voor groot en klein allerlei activiteiten georganiseerd in ARhus Munt, maar ook in de Beverse en Rumbeekse afdeling. Er zijn onder andere voorlees- en knutselsessies voor de allerkleinsten, een gametornooi en een read-a-thon voor jongeren met een sleepover in ARhus. De feestweek vormt tegelijk het startschot van De Magische Bieb, een gratis interactief bibliotheekspel dat ARhus ontwierp samen met Howest. Daarin gaan kinderen vanaf negen jaar aan de hand van een app op de tablet op zoek naar een ontsnapte plaaggeest. Het verhaal is gebaseerd op de boekenreeks van de Nederlandse auteur Femke Dekker.

De activiteiten van de feestweek van 18 tot en met 24 februari zijn te vinden op www.arhus.be/10jaar.

The post Koorddanser wandelt op luchtbrug van ARhus naar Sint-Michielstoren: “Een metafoor voor verbinding” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »