Intieme huiskamerconcerten van Villa Roslar in Roeselare komen terug: “Zo”n concert brengt mensen samen”

Villa Roslar, de huiskamerconcerten, zijn intussen een gevestigde waarde geworden in Roeselare. Tijdens het weekend van 1 maart vinden er in 38 huiskamers weer evenveel intieme concerten plaats, zoals bij Charlotte Dewulf in de Gitsestraat.

De living en open keuken van Charlotte Dewulf en haar zoon Senne Dewulf ziet er nu nog heel normaal uit maar op zaterdag 2 maart wordt die omgetoverd in een mini-concertzaal. Charlotte stelt haar huis open voor een intiem huiskamerconcert in de reeks Villa Roslar.

“Voor ons is het de eerste keer maar we zagen het concept eerder al bij buren. Ik ben nogal fan om samen met de mensen in de straat iets te organiseren. Zo zorgden we al voor geveltuintjes en met dit concert hoop ik hier wat buren bij elkaar te brengen.”

“Verder vind ik het belangrijk dat je je als inwoner engageert in de stad. Ik heb me volledig laten leiden door de initiatiefnemers van de dienst Vrije Tijd. Ik heb dus geen voorkeur uitgesproken voor een muziekgenre. Een rocker is welkom maar ook iemand die klassieke muziek speelt. Zelf ben ik onlangs begonnen met lessen elektrische gitaar en kan me dus best vinden in hun keuze.”

Dandy Davy is Davy Vercaigne en heeft Roeselaarse roots. “Ik speelde eerder in een band maar dit keer kom ik solo naar mijn geboortestad. Ik breng pop en rock covers over uiteenlopende onderwerpen als verlies van een geliefde of verliefdheid. Pavement, Donovan of Adam Green, dat zijn mijn muzikale inspiraties.”

Vrije bijdrage

“Momenteel ben ik bezig met nieuwe songs en een nieuw album maar daar is wel nog wat werk aan. Misschien kan ik al een tipje van de sluier oplichten op het huiskamerconcert bij Charlotte en Senne.”

De gastheer of gastvrouw werkt met een persoonlijke uitnodiging voor familie, vrienden of buren. Wie geen uitnodiging kreeg, moet inschrijven via de website van de stad Roeselare. Het aanbod is heel divers. In sommige huiskamers zal new wave weerklinken, bij anderen dan weer een streepje klassiek. De 38 concerten worden gespreid over 1, 2 en 3 maart. Er zijn sessies om 17 en 20 uur en op zondag ook om 11 uur. Er zijn betalende en gratis concerten of er wordt een vrije bijdrage gevraagd.

“Wat in het geldbakje komt, gaat naar T’Hope”

“Ik koos voor de laatste optie. Ik ben buur van de sociale organisatie T’Hope in de Gitsestraat. Wat er in het geldbakje komt gaat naar hen”, besluit Charlotte. (BC)

The post Intieme huiskamerconcerten van Villa Roslar in Roeselare komen terug: “Zo”n concert brengt mensen samen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Europa’s vijanden zien AfD-winst grijnzend aan

De politieke crises in Frankrijk en Duitsland verzwakken ook de traditionele motoras van de Europese constructie. Het legt een titanische verantwoordelijkheid op de volgende Europese Commissie, waar België MR-politica Hadja Lahbib naartoe stuurt.

Lees meer »

Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare

Roeland Feys (65) uit Roeselare wil met de nieuwe politieke partij SVD of Samen Voor Democratie zijn intrede maken in de lokale politiek. Is het niet voor deze verkiezingen, dan zeker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewijsmateriaal is zo nat dat het onbruikbaar is, dus gaat verdachte van dubbele moordpoging vrijuit: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 bij verstek werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK

Jayden Vansieleghem kroonde zich onlangs in Willebroek tot nationaal kampioen zwemmen in open water over een afstand van 5.000 meter. En dit in vrije slag bij de -14-15-jarigen.
The post Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Permanente winterknip voer voor discussie op gemeenteraad in Tielt: “Je dreigt middenstanders tegen elkaar op te zetten”

Nagenoeg de voltallige oppositie was donderdagavond verrast dat de knip zo plots permanent ingevoerd werd. Eerder schreven we al dat enkele horecazaken alvast van plan zijn om tijdens die ‘winterknip’ afgesloten terrasconstructies te plaatsen. Volgens de oppositie is niet duidelijk wanneer en waarom er precies beslist werd om de knip permanent in te voeren.
The post Permanente winterknip voer

Lees meer »