DOS behaalt brons op EK 5-kegel

Carambole Biljart Club DOS Roeselare is door de stad Roeselare genomineerd voor de titel van ‘Sportploeg van het jaar’. De uitreiking ervan is op 7 maart in ‘De Spil’ in Roeselare. De nominatie komt er door de uitzonderlijke prestatie in juni van vorig jaar toen men de ‘Coupe D’Europe 5-pins for Club Teams’ won in het Deense Ikast.

“Voor dit toch wel belangrijk Europees tornooi had ik voor DOS Roeselare een team samengesteld met zelfs twee buitenlanders in, om geen mal figuur te slaan”, opent de 58-jarige Peter Debaes, die eigenlijk als voorzitter de enige Roeselarenaar was. “In de kwalificaties wonnen we alle wedstrijden tegen ploegen uit Frankrijk, Tsjechië en Denemarken. Straffer nog: we moesten slechts twee sets toegeven. In de kwart- en later de halve finales wonnen we achtereenvolgens van SKD en Friesacker, toch wel twee toonaangevende ploegen in ons circuit uit Denemarken en Duitsland. Ook de finale wonnen we vrij vlot van het Deense Grondal, na vooral een sterke prestatie van de Franse kampioen Jublot.”

Maar Peter Debaes was ondertussen ook al op Europees niveau actief met ons land. Op 18 januari laatst betwiste hij met ons land het Europees kampioenschap in Sardinië. “Daar waren 15 teams die in totaal 12 landen vertegenwoordigde. Mijn team was de enige voor België. Na een alweer sterke prestatie stonden we met een derde plaats voor het eerst op een podium. Doordat we echter onze vlucht moesten halen, konden we onze medaille niet zelf afhalen. In de ranking zijn we als land wel van plaats 9 naar 6 gestegen en begint iedereen steeds meer met argwaan tegen ons te spelen.”

begonnen als 9-jarige

Peter is bijna 50 jaar actief als carambolespeler. “Als 9-jarige ben ik begonnen in ‘Ter Walle’, zes jaar later sloot ik aan bij DOS Roeselare en wist ik mijn niveau alsmaar te verbeteren tot ondertussen al drie Belgische titels.”

DOS Roeselare bestaat momenteel uit 20 leden. “Maar veel instroom is er niet meer. Jongeren kiezen sneller voor snooker of golfbiljart in deze tijden. Het is nochtans echt een leuke sport”, besluit de bediende uit Roeselare het gesprek. (SBR)

The post DOS behaalt brons op EK 5-kegel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het Witte Paard in Blankenberge pakt uit met twee zomershows, een show ‘Winter Wonderland’ én ook als nieuwkomer een lenteshow ‘Burlesque’

Terwijl het genre in Vlaanderen een ware revival beleeft, toont Het Witte Paard met zijn ambitieuze programma voor 2024-2025 aan dat ze graag marktleider willen blijven met hun bijzondere variété aanbod. Het legendarische theater in Blankenberge is bijna 90 jaar na het ontstaan nog steeds trendsetter op vlak van kwaliteit, originaliteit en ambiance. Het volgende seizoen pakt Het Witte Paard

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij moesten exclusief werken voor de soap”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »