Burgerinitiatief deelt 2.025 liefdesbomen uit

Bij de Chalet d’Amour op De Munt konden de Roeselarenaars afgelopen zaterdag hun bomenpakket afhalen. Deze actie van het burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare in samenwerking met Stad Roeselare kwam er in de aanloop naar Valentijn. Er werden in totaal 2.025 bomen verdeeld, waardoor Roeselare opnieuw wat groener is geworden. (foto SB)

The post Burgerinitiatief deelt 2.025 liefdesbomen uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Bad boy for life’ blijkt pijnlijk correct: hoe Sean ‘Diddy’ Combs veranderde van invloedrijke rapper naar seksueel roofdier

Ooit was hij een van de meest invloedrijke muziekmagnaten, maar nu ziet Sean Combs (54) – beter bekend als Diddy – zijn imperium afbrokkelen. De Amerikaanse rapper werd gearresteerd en wordt aangeklaagd voor onder andere sekshandel en afpersing na maandenlang onderzoek door de FBI. Eerder werd hij ook al door een tiental vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en drogering. Iets

Lees meer »

Moorsleeds barbecueteam mag deelnemen aan het WK in de VS: “De ultieme natte droom van iedere barbecueër”

Moorsledenaars Yngwie Leenknegt en Ruben Dejaeghere, José Seynaeve uit Lombardsijde en Sam Timmermans uit Tielt nemen op 11 en 12 oktober deel aan het wereldkampioenschap barbecueën in de Verenigde Staten. Het Just Wing It Barbecue Team bestaat nog maar een drietal jaar, maar de vrienden wisten al een belangrijke wedstrijd in Nederland te winnen. Dankzij die overwinning staat het team

Lees meer »

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »

Stefan Vandewalle nieuwe voorzitter van VT Merlo Lendelede: “Familiale club blijven en verder investeren in de jeugd”

VT Merlo Lendelede heeft een nieuwe voorzitter. Stefan Vandewalle, bekend als fietsenhandelaar in het dorp, rolde door zijn kinderen in de volleybalwereld en was ook al drie jaar actief binnen het bestuur. “We willen een familiale club blijven waar iedereen zich amuseert. En we trekken volop verder de kaart van de jeugd.”
The post Stefan Vandewalle nieuwe voorzitter van

Lees meer »

Boeing ontslaat hoofd ruimtevaarttak na problemen met Starliner

Boeing heeft zijn hoofd van de defensie- en ruimtevaarttak ontslagen na de problemen met het Starliner-ruimtevaartuig en forse kostenoverschrijdingen op andere projecten. Ted Colbert vertrekt per direct bij de vliegtuigfabrikant, zo kondigde de recent aangetreden Boeing-baas Kelly Ortberg aan in een e-mail aan het personeel.

Lees meer »

Lode Hullebusch wordt volgend seizoen nieuwe voorzitter van Zulte Waregem

Lode Hullebusch wordt volgend seizoen de nieuwe voorzitter van Zulte Waregem, zo bevestigt de tweedeklasser woensdag via sociale media. De 44-jarige Hullebusch neemt de fakkel over van Carl Ballière, die meer dan tien jaar aan het roer stond bij Essevee.
The post Lode Hullebusch wordt volgend seizoen nieuwe voorzitter van Zulte Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn zeker negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”,

Lees meer »

Slachtoffers van misbruik in de Kerk bereiden “discrete” ontmoeting met paus voor: “Slachtoffers worden weer in hun oude rol geduwd”

De vijftien geselecteerde slachtoffers van misbruik in de Kerk hebben zaterdag samengezeten in Brussel met een vertegenwoordiging van de bisschoppen om de details van hun ontmoeting met de paus te bespreken. De ontmoeting van een uur zou vrijdagnamiddag “in alle discretie” plaatsvinden. Waar dat precies gebeurt, is niet bekend.

Lees meer »

Commissievoorzitter Von der Leyen in Kiev: “De EU is hier om Oekraïne te helpen om het licht aan te houden”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft een bezoek gebracht aan Kiev. De Europese Unie belooft extra hulp aan Oekraïne om zich te verdedigen tegen de Russische aanvallen en de winter door te komen. Geld dat Oekraïne goed zal kunnen gebruiken, want komende winter belooft nog zwaarder te worden dan de 2 vorige, waarschuwt het Internationaal Energieagentschap.

Lees meer »

“Anderlecht heeft cocktail van Kompany en Riemer nodig”: clubicoon Pär Zetterberg meet schade op bij ‘zijn’ paars-wit

Er is de voorbije dagen al heel veel speeksel en inkt gevloeid over Anderlecht. Als de rook is opgetrokken, komt de sheriff de schade opmeten. Icoon Pär Zetterberg (53) stelt zijn ‘cocktail maison’ van RSC Anderlecht voor. “De nieuwe trainer moet offensief denken, risico’s durven te nemen, en vooral: hij moet liever met 4-3 winnen dan met 2-1. Dát is

Lees meer »