Bakker Kristof Cloet (42) uit Brugge wint ‘Golden Croissant’

Op een vakwedstrijd van les Ambassadeurs du Pain ging bakker Kristof Cloet van bakkerij Cloet in Sint-Michiels met de erkenning Golden Croissant naar huis. Voor zijn 12 croissants, perfect op gewicht van 75 gram per stuk, haalde hij een score van 91 procent.

Bij bakkerijgrondstoffenleverancier Bruyerre in Nossegem bij Zaventem vond eind januari de vakwedstrijd Golden Croissant plaats, dit in organisatie van de Ambassadeurs du Pain. In totaal namen 75 bakkers, bakkerijmedewerkers, leerkrachten en studenten uit de bakkerijsector deel aan het evenement. Daarvan kregen er 25 de onderscheiding Gouden Croissant. Een daarvan is Kristof Cloet (42) van bakkerij Cloet in Brugge. Kristof runt de naar hem vernoemde bakkerij intussen 19 jaar in het centrum van deelgemeente Sint-Michiels, met zijn echtgenote Heidi Linthout als het vriendelijke gezicht in de winkel.

75 gram per stuk

Zoals de naam van de wedstrijd, of eigenlijk beter de erkenning, al aangeeft, is het de bedoeling om croissants te bakken volgens de regels van de kunst. Een negenkoppige jury, met allemaal professionals uit het vak – waaronder ook uit Frankrijk, het land van de croissant – beoordeelt de croissant op parameters als textuur, geur, kruim en uiteraard ook de smaak. Na een eerste toetsing wordt de croissant ook middendoor gesneden en binnenin goed bekeken.

“Ik moest 12 croissant bakken en die moesten 75 gram per stuk wegen. Dat is toch iets anders dan wat ik bak in de bakkerij zelf, want daar wegen ze 55 gram”, legt Kristof uit. “Wat ik beschouw als een goeie croissant? Die moet een lekkere botersmaak hebben, een dun en krokant korstje en een malse binnenkant die niet al te zwaar aanvoelt. Zo heb ik ze gemaakt en de jury was blijkbaar tevreden, want ik behaalde 91 procent.”

Keurmerk

“Het was wel een boeiende ervaring. Ik zie het eigenlijk meer als een keurmerk die we krijgen dan echt een competitieve wedstrijd, want je mocht de croissant in eigen atelier bakken en dan bij Bruyerre laten keuren door de jury. We kregen een soort glaswerk in de vorm van een croissant mee naar huis als aandenken en teken naar de klanten toe. Dat zal ik zeker in de winkel uitzetten, al weten de klanten al wel dat we goede boterkoeken en croissant s verkopen.” (lacht)

The post Bakker Kristof Cloet (42) uit Brugge wint ‘Golden Croissant’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Dit vindt Steven De Lelie zelf over acteurswitch voor zijn personage Bert in ‘Familie’: “Op zich jammer”

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). ‘Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld’, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »