TERUGLEZEN GAZA. Operatie in Rafah noodzakelijk “om oorlog niet te verliezen”, zegt Netanyahu

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. “Er kan niet onderhandeld worden zolang de honger het Palestijnse volk treft. We zijn van plan de onderhandelingen op te schorten totdat er hulp wordt geleverd aan het noorden van Gaza”, stelde een leider van Hamas in een verklaring die uitgezonden werd door al-Aqsa (de zender van de beweging; nvdr). De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft op zijn beurt tijdens een persconferentie gezegd dat een operatie in Rafah noodzakelijk is “om de oorlog tegen Hamas niet te verliezen”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »