Stierf Bob Marley aan kanker of werd hij vermoord? “De CIA stak een radioactieve naald in z’n schoen”

Hij mag dan al meer dan 40 jaar overleden zijn, maar Bob Marley is nog steeds niet vergeten. Een nieuwe biopic graaft in het leven van de beroemdste rastafari, die op het einde van z’n leven met serieuze gezondheidsproblemen kampte. En niet iedereen gelooft dat die puur toeval waren, zeker niet na die moordpoging. “Zelfs al was hij ten dode opgeschreven, dan nog had hij niet zo snel kunnen sterven.” 

Meer krantenkoppen in België

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Het Achterland stelt sterke productie ‘De Ballroombeker’ voor, geschreven door West-Vlaming Jeroen Maes

De zomerkomedies van producent Het Achterland in het Fakkeltheater zijn uitgegroeid tot een authentieke Antwerpse zomertraditie. ‘De Ballroombeker’ zal vanaf 28 juni 2024 maar liefst zeven weken te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Regisseur Jeroen Maes schreef een heerlijke, zwoele danskomedie voor de hoofdcast met o.a. Ann van den Broeck, Carry Goossens, Karin Jacobs en Vicky

Lees meer »

Een model in New York, shopverslaafde of basketbalspeler die drumt in de kerk: één van deze mannen wordt Mister World Belgium

De fotoshoots zijn beoordeeld, het defilé in zwemshorten klaar om gehouden te worden. Nu zondag kiest Miss België-organisatrice Darline Devos uit één van deze acht mannen een Mister World Belgium. “Hij vertegenwoordigt ons land op de verkiezing van Mister World in Vietnam. Na tien jaar doet ons land eindelijk weer mee”, zegt ze. Het wereldkampioenschap voor mooie mannen vindt plaats

Lees meer »

Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet”

De politie van Oostende blikt zeer tevreden terug op twee Rammstein concerten dat ook vrijdag 47.500 bezoekers verwelkomde. Met kleine bijsturingen in de signalisatie, verliep het verkeer nog vlotter dan tijdens de eerste dag.
The post Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gigantisch grote broer voor doorkijkkerkje van Borgloon in Hasselt: “We willen het hart van Herkenrode terugbrengen”

Het historische hart van de abdij van Herkenrode in Hasselt wordt weer opgebouwd. Architecten Arnout Van Vaerenbergh en Pieter-Jan Gijs, bekend van onder meer het doorkijkkerkje in Borgloon, doen hun werk nog eens over en komen met een groots ontwerp. Dat zal hopelijk niet alleen een kerk, maar ook andere verdwenen kloostergebouwen doen verschijnen in het landschap. Het project met

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »