STANDPUNT. Bestuur Vooruit Antwerpen maakt er een potje van: waarom blijven ze halsstarrig zwijgen?

De hele week beheerste de Antwerpse (ex-)schepen van Vooruit Tom Meeuws het nieuws. Al is de focus de jongste dagen verschoven naar zijn collega Jinnih Beels. Het wordt almaar duidelijker dat er iets schort aan haar manier van leidinggeven.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

Nederland geeft Indonesië 288 museumstukken terug

Nederland geeft Indonesië vrijdag 288 cultureel erfgoedstukken terug. Ze zijn in de koloniale tijd “onterecht” mee naar Nederland genomen, aldus het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het zijn objecten uit de Rijkscollectie die tot nu toe beheerd zijn door het Wereldmuseum, dat meerdere vestigingen en depots in het land heeft.

Lees meer »

Pelt en Houthalen-Helchteren zetten hun Olympiërs in de bloemetjes

De gemeenten Pelt en Houthalen-Helchteren hebben hun atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen in Parijs in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde tijdens een huldiging in belevingscampus De Stroming in Pelt en het gemeentehuis in Houthalen-Helchteren. Kajakkers Hermien Peters, Artuur Peters en Lize Broekx mochten op de Spelen aantreden in de finale. Zwemster Roos Vanotterdijk plaatste zich dan weer 2

Lees meer »

Aantal eerstejaars toegenomen aan alle Vlaamse universiteiten: vooral klassieke faculteiten populair

Het aantal generatiestudenten neemt dit academiejaar toe aan alle Vlaamse universiteiten. Generatiestudenten zijn 18-jarigen die voor de eerste keer voor het hoger onderwijs kiezen. Dat blijkt uit de voorlopige inschrijvingscijfers. Ook het aantal nieuwe niet-generatiestudenten en internationale studenten stijgt. Vooral studies in Geneeskunde, Rechten en Economie zijn populair.

Lees meer »

Inwoners van wijk Stade ontvangen een tijdelijke extra premie van € 2.000 bij energiebesparende renovaties

Kortrijk lanceert een collectief renovatieproject in de wijk Stade. Van september tot en met december 2025 krijgen de bewoners de kans om gezamenlijk hun woningen te renoveren met gratis advies van renovatiebegeleiders, een tijdelijke extra premie van maximaal 2.000 euro en een gratis EPC-attest. “We moeten tempo bijsteken om de klimaatnormen van 2050 te halen”, zegt Wout Maddens, schepen van

Lees meer »

Leven tussen deadlines: “Ik zou rebels en ongebreideld leven… maar dat is niet helemaal gelukt”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe”

Caroline Werbrouck (59) is sedert 1987 het gezicht van Schoonheidsinstituut en Parfumerie Gutmann in de Galerij Demeester. Nu kijkt Caroline uit naar een overnemer want gezondheidsredenen nopen Caroline ertoe om het iets rustiger aan te doen.
The post Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »