SCT Menen blijft in onderste gelederen bungelen

SCT Menen moest vorige speeldag niet in actie komen. Even wat uitblazen zal de jongens van T1 Tim Debrouwer goed van pas gekomen zijn. Zondag hervat Sporting de competitie met een uitwedstrijd op FC Poperinge. Dat is tevens de start van de derde periode. Hopelijk kan Menen dan nog wat opschuiven op de ranglijst, want een 13de plaats was vooraf niet de bedoeling.

SCT Menen had dit seizoen op beter gehoopt dan een 13de plaats in de stand. Heimelijk dacht het bestuur dat de ploeg gewapend was om een plaats in de linkerkolom te ambiëren. Niet dus. Komende speeldag op Poperinge is een duel met de twaalfde plaats als inzet. Nog eens de zoete smaak van een zege mogen proeven zou Sporting goed uitkomen voor de volgende wedstrijd aan huis tegen de nummer twee Langemark-Poelkapelle. Intussen heeft het bestuur niet stilgezeten, en strikte het een vijftal nieuwe spelers. Voornamelijk jongens die in het verleden ooit de kleuren van Menen verdedigden.

Club van mijn hart

Axel Allard is een van hen. De 27-jarige zoon van Philippe Allard, de verbindingsman met de groendienst van Menen, komt volgend seizoen naar de Menense schaapstal terug. “Het nieuwe seizoen kan er niet snel genoeg aankomen”, lacht Axel Allard. “Na mijn volledige jeugd bij Sporting doorlopen te hebben, koos ik twee seizoenen geleden voor een overstap naar FCE Kuurne. Het werd een complete flop. Ik voelde me er nooit echt thuis en tot overmaat van ramp liep ik er een zware knieblessure op. Dat Menen mij niet vergeten was, stemt me tevreden. Ik kijk reikhalzend uit naar mijn nieuwe start bij de club van mijn hart.”

SCT Menen slaagt er maar niet in om weg te geraken uit de onderste gelederen van de rangschikking. “Dat moet veel beter”, beseft ook Axel Allard. “Sporting met stamnummer 56 is het aan zijn eigen reputatie verplicht om in vierde provinciale mee te doen voor de prijzen. Volgend seizoen moet dat de uitdaging zijn. Dat ik allicht de nieuwe aanvalsleider word? Klopt. Bij de jeugd ben ik als verdediger begonnen. Ieder jaar schoof ik een rij op, en bracht het uiteindelijk tot spits. Oorlog maken in de grote rechthoek en doelpunten scoren: die rol bevalt me wel. Ondertussen heb ik al meerdere wedstrijden van Menen gezien. Voetballen kunnen die jonge gasten wel, maar het ontbreekt hen aan ervaring en scorend vermogen”, besluit Axel Allard. (FV)

Zondag 18 februari 14 uur: FC Poperinge B-SCT Menen.

Vrijdag 23 februari 19.30 uur: SCT Menen-VK Langemark-Poelkapelle

The post SCT Menen blijft in onderste gelederen bungelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen zaterdag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Zaterdag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »

“Belangrijke stemmen in het land zeggen dat hij beter zou opstappen”: is Zelensky’s regerings­her­vor­ming een wanhoopspo­ging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

20 bewoners in de buurt van Plopsa De Panne geëvacueerd na gaslek

In de De Pannelaan in Adinkerke, bij De Panne, zijn ongeveer 20 mensen geëvacueerd na een gaslek. Waarschijnlijk is het lek ontstaan in een leiding onder een voortuin. Fluvius heeft een deel van de leiding afgesloten, maar is nog op zoek naar de exacte locatie van het lek. De meeste mensen zijn ondertussen weer thuis.

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »

Emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom voor het eerst ziet in ‘Blind getrouwd’: “Niet mijn type”

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

Prikacties bij Ontex in Eeklo, weekendploeg legt enkele uren het werk neer

Vanochtend hebben de werknemers van de weekendploeg bij Ontex in Eeklo een tijdlang het werk neergelegd. Ontex kondigde in juni aan dat er een 500-tal mensen moet vertrekken in de vestigingen in Eeklo en Buggenhout. De bonden en de directie zijn nog steeds aan het onderhandelen en de actievoerende werknemers willen vooral duidelijkheid. Na enkele uren ging de overgrote meerderheid

Lees meer »