Sandra Kim doet Spiere-Helkijn daveren op zijn grondvesten

Vrijdagavond stond niemand minder dan Sandra Kim op het grote podium in Sporthal Michelsberg in Spiere-Helkijn.

Meer den 300 fans en muziekliefhebbers van over gans het land, en zelfs Frankrijk, zagen de Luikse zangeres ruim een uur het beste van zichzelf geven. Op de leeftijd van 13,5 jaar won ze het ‘Eurovision Songfestival’ in Bergen (Noorwegen, red.) in 1986 en werd daarmee de jongste winnaar in de geschiedenis van het festival. Haar single, ‘J’aime la vie’, behaalt al snel de status van dubbel platina.

Veel enthousiasme

38 jaar later klinkt de stem van Sandra Kim beter dan ooit. In 2020 won ze The Masked Singer op VTM. Een repertoire dat uitvoerig aan bod kwam. Wie nog geen fan was, is dit ongetwijfeld na dit spetterende optreden geworden. Uiteraard kwam haar levenslied ‘J’aime la vie’ aan bod, maar ook Unstoppable van Sia en de grootste hits van Céline Dion werden op navolgbare wijze gebracht. “Ze bezorgde ons kippenvel. De afwezigen hadden ongelijk”, klonk het bij menig toeschouwer. “Als organisatoren zijn we zeer tevreden”, glundert Alexia Aelvoet, medewerkster bij de vrijetijdsdienst van Spiere-Helkijn. “We kregen een fenomenale ontvangst van haar en haar band en manager. Al van bij de voorbereidingen van het optreden was het duidelijk dat deze sympathieke zangeres ongelofelijk kan zingen. Ze kreeg een heel enthousiast publiek dan ook probleemloos in vervoering. Het was ook heel mooi hoe ze de twee talen van onze faciliteitengemeente naar voren bracht. Niemand bleef op zijn honger zitten.”

“Ik kom hier ongetwijfeld nog terug. Dit kleine dorpje heeft mijn hart veroverd”, zei Sandra na afloop. Door de jaren heen vonden onder andere Belle Perez, Natalia en Clouseau eerder al de weg naar het kleine maar bruisende Spiere-Helkijn. DJ Eagles Of The Night uit Avelgem zorgde voor een gesmaakte afterparty.

The post Sandra Kim doet Spiere-Helkijn daveren op zijn grondvesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »