Michael Vanthourenhout soleert naar zege in Sint-Niklaas, Toon Aerts valt net naast podium bij rentree

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zaterdag de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen. De 30-jarige Europese kampioen zette in de eerste ronde al een solo op en maakte die netjes af. Belgisch kampioen Eli Iserbyt werd tweede. In de sprint voor de laatste podiumplaats hield de Nederlander Lars van der Haar Toon Aerts, die zijn rentree maakte na een schorsing, achter zich. Joran Wyseure eindigde als vijfde.

Michael Vanthourenhout won in 2022 ook al deze Waaslandcross. Dit seizoen zegevierde hij ook al in het Europees kampioenschap in Pontchâteau, Gullegem en Zonnebeke.

Het was de jongere broer van Toon Aerts, Thijs Aerts, die de beste start nam. Achter hem volgden ook onder anderen Eli Iserbyt, Niels Vandeputte, Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel, Lars van der Haar en Daan Soete. Toon Aerts maakte in no time een pak plaatsen goed en trok in het gezelschap van de Britse kampioen Cameron Mason naar de kop van de cross. Iserbyt nam daarop het commando over en wat later trok Vanthourenhout naar de leiding. Laatstgenoemde vatte de tweede ronde aan met een voorgift van 3 seconden op een groep met daarin Soete, Iserbyt, Van Kessel, Wyseure, Vandebosch, Van der Haar, de broers Aerts, Meeusen, Sweeck, Victor Van De Putte en Niels Vandeputte.

Voorsprong uitbouwen

Iserbyt hield deze achtervolgende groep meermaals op zodat ploegmakker Vanthourenhout zijn voorsprong alsmaar verder kon uitbouwen. Bij het intrekken van de vierde ronde had de Europese kampioen een voorgift van 25 seconden op Iserbyt, Wyseure, Toon Aerts, Van der Haar, Vandebosch en Soete. Van De Putte, Sweeck, Meeusen, Huybs, Vandeputte en Corsus volgden op een halve minuut van de man in de trui met witte sterren. Wyseure ging in zijn eentje in de achtervolging op Vanthourenhout. Toon Aerts ontbond zijn duivels halverwege en vervoegde Wyseure in het gezelschap van Vandebosch en Iserbyt.

Toon Aerts kreeg het daarop moeilijk en moest even een kloofje laten op Wyseure, Vandebosch en Iserbyt. Toen bij die mannen het tempo stokte, kon Toon Aerts opnieuw aansluiting vinden, met Van der Haar in zijn wiel. Deze laatste zoefde er met Iserbyt en Wyseure vanonder op jacht naar plaats twee. Toon Aerts zakte terug naar een groepje met Vandeputte, Vandebosch, Meeussen en Sweeck.

Iserbyt best of the rest

Vanthourenhout begon met een voorsprong van 22 seconden op het duo Iserbyt-Wyseure. Toon Aerts en Van der Haar volgden op 26 seconden en gingen een groepje met Sweeck, Vandebosch, Vandeputte en Meeussen vooraf. Zij volgden op 33 seconden. Iserbyt ontdeed zich in de slotronde van Wyseure. Laatstgenoemde kreeg het gezelschap van Toon Aerts en Van der Haar. Die drie mochten sprinten voor de laatste podiumplaats en daarin was de Nederlander net iets sterker dan Toon Aerts.

Michael Vanthourenhout volgt Laurens Sweeck op als winnaar van de Waaslandcross. (Belga)

The post Michael Vanthourenhout soleert naar zege in Sint-Niklaas, Toon Aerts valt net naast podium bij rentree is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners en familieleden reageren verslagen na schietpartij in Sint-Gillis: “Het ene moment drink je een koffie op een terras. Het volgende schieten ze je neer”

Bij een schietpartij op een terras van een café afgelopen nacht in Sint-Gillis bij Brussel zijn minstens twee mensen omgekomen. Twee anderen zijn gewond en vechten voor hun leven. Hoewel de zaak veel weg heeft van een drugsafrekening, lijken de slachtoffers op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest te zijn.

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »