LIVEBLOG ALGARVE. Tiesj Benoot heeft nog te veel last van val en start niet meer in tijdrit

De tijdrit in de Ronde van de Algarve wordt een glooiende onderneming tegen de chrono van 22,2 kilometer met 322 hoogtemeters in Albufeira. Evenpoel én Van Aert zijn net als Ganna de absolute favorieten voor de ritzege. De eerste renner start om 13u21. Van Aert om 16u06, Evenepoel twaalf minuten later. Volg alles hieronder in onze liveblog, of KIJK LIVE op HLN! 

Meer krantenkoppen in België

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »