Lars Van Coppenolle (26) zou wereldtitel Gran Fondo voor niets inruilen

Lars Van Coppenolle (26) begint zondag tijdens het clubkampioenschap in Kachtem aan z’n tweede seizoen in het shirt van Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen. Hij hoopt beter te doen dan vorig jaar.

Van Coppenolle werd vorig jaar in augustus wereldkampioen Gran Fondo. Dat shirt mag hij tot eind augustus 2024 in Gran Fondo’s dragen. In het regionale circuit boekte hij in 2023 geen enkele overwinning. Het contrast met twaalf zeges het jaar voordien was een beetje te groot.

Andere doelen

“Voor de start van het seizoen 2023 besefte ik dat het moeilijk zou zijn om 2022 te evenaren, maar dat ik geen enkele koers ging winnen, had ik niet verwacht”, geeft Van Coppenolle toe. “Een echte verklaring waarom het in het regionale circuit niet ging zoals ik hoopte, vond ik niet. In de loop van het jaar begon ik andere doelen te stellen. In de Gran Fondo’s liep het lekker, dus werd dat WK in Schotland een doel. Omdat ik besefte dat het parcours mij zou liggen. Naar één doel toewerken vond ik tof. Dat WK winnen was uniek. Die apotheose, zoiets voelde ik nooit eerder. Die wereldtitel wil ik niet inruilen voor enkele zeges in het kermiscircuit. Na het WK kreeg ik in het regionale circuit weer het gevoel dat ik kon winnen, maar het zat niet altijd mee.”

“Dat ik geen enkele koers ging winnen in 2023, had ik niet verwacht”

Op naar de volgende wegcampagne! Het WK Gran Fondo in het Deense Aalborg staat in z’n agenda (1/9). “Het parcours lijkt wat op de Vlaamse Ardennen, dus minder mijn ding, want ik heb liever lange inspanningen”, blikt Van Coppenolle vooruit. “Er is intussen veel veranderd. Sinds kort woon ik met mijn vriendin in Wingene en werk ik niet meer in Zeebrugge, maar in Ingelmunster. Ik zat in de logistiek, nu programmeer ik machines. Dat past meer bij wat ik wou doen. De veranderingen bezorgden mijn lichaam precies toch wat extra stress.”

Een inspanningstest in januari was niet helemaal oké. “De meeste cijfers wel, maar mijn topinspanning was niet zo goed”, aldus Van Coppenolle. “Uit bloedonderzoek bleek ik ijzertekort te hebben. Dat probeer ik nu bij te werken.”

The post Lars Van Coppenolle (26) zou wereldtitel Gran Fondo voor niets inruilen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Christoff hield zijn verjaardagsconcert in Concertgebouw Brugge, inclusief een duet met Wout Van Hemelryck

Christoff is trouw aan West-Vlaanderen wanneer hij zijn verjaardag viert. Ook dit jaar koos hij een West-Vlaamse zaal uit om zijn verjaardagsconcert te houden en dit eveneens in een organisatie van Concertevents. Christoff zong op het podium van Concertgebouw Brugge.
The post IN BEELD – Christoff hield zijn verjaardagsconcert in Concertgebouw Brugge, inclusief een duet met Wout Van Hemelryck

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Leerlingen VTI Sint-Lucas geven Geluwse vredesboom nieuw leven: “Haal stukje erfgoed in huis”

Van een stil aandenken aan het oorlogsgeweld, tot een handig item dat in ieder huishouden een plaats verdient. De rode beuk, die ooit in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk stond, kreeg dankzij de leerlingen van het VTI Sint-Lucas een nieuw leven. “Wie een stukje erfgoed in huis wil halen, kan dat tijdens de Gapersfeesten.”
The post Leerlingen VTI Sint-Lucas

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

LIVE. Belgian Arrows herpakken zich, kan Italië nog een vuist maken?

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank op het Amerikaanse eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten heeft gesloten.

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »