Acteurskoppel Filip Peeters en An Miller kruisen de degens: ‘Wow, dat is heel erg wat je nu zegt’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Het vergroend Sint-Michielsplein is geopend

Na het Groeningepark, de ontharding van het Casinoplein en het verder verlagen van de Leieboorden was het nu de beurt aan het kleinste en één van de meest charmante pleinen van de stad: het Sint-Michielsplein. De heraanleg van het plein ging van start op 17 juni en is nu afgewerkt.
The post Het vergroend Sint-Michielsplein is geopend appeared first

Lees meer »

Vergunning aangevraagd voor nieuw wijkcommissariaat in De Haan

De vergunningsaanvraag voor het nieuwe wijkcommissariaat in De Haan is ingediend. Het commissariaat komt in het oude rijkswachtgebouw dat al 20 jaar leeg stond. Het gebouw krijgt de komende tijd een grondige opfrisbeurt. De werken starten volgend jaar en zouden begin 2026 moeten klaar zijn. Het prijskaartje bedraagt 1,9 miljoen euro.

Lees meer »

Britt (23) uit De Haan is ‘Parel van Verpleegkundige’: “Als je zelf plezier hebt in je werk, straal je dat ook uit naar anderen”

Britt Dejonckheere, verpleegkundige in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge, is een van de zeven laureaten die door de beroepsorganisatie NVKVV zijn verkozen tot ‘Parels van Verpleegkundigen’. De jonge Haanse doet haar job in de geestelijke gezondheidszorg dan ook met hart en ziel. “Ik kom elke dag met een glimlach naar het werk.”
The post Britt (23) uit De

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Maria Sys (69) en Marcel Timmerman (77)

Maria Sys (69) en Marcel Timmerman (77) nodigden op zondag 29 september familie en vrienden uit in zaal de Zandberghoeve voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Marie en Marcel trouwden op 30 april 1974 in Brugge. Zowel Maria als Marcel zijn afkomstig uit een landbouwersgezin, zij uit Assebroek en hij uit de Spermalieweg in
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Eerste steen nieuw ontmoetingscentrum Staden is gelegd:“Dit moet een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt”

Het gemeentebestuur legde de eerste steen voor het nieuwe ontmoetingscentrum in Oostnieuwkerke. Het gebouw moet volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) een belangrijke plek worden voor het verenigingsleven en de inwoners van de gemeente. Het project zet volgens de burgervader ook sterk in op duurzaamheid, toegankelijkheid en verbondenheid met de groene omgeving van het Brigidapark.
The post Eerste steen

Lees meer »

Gouden feest voor Robert en Francine

Robert Debruyne en Francine Carpentier vierden hun gouden jubileum. Francine zag in 1952 het levenslicht in Lo. Op haar veertiende verliet ze de schoolbanken en ging ze aan het werk als poetsvrouw. Later hield Francine een naaiwinkeltje open in hartje Diksmuide. In 1953 kwam Robert ter wereld in Veurne. Na zijn studies ging Robert aan
The post Gouden feest

Lees meer »

Opnieuw schoten gelost in omgeving metrostation Aumale in Anderlecht

In de buurt van metrohalte Aumale in Anderlecht zijn tijdens de nacht van zondag op maandag rond 3.45 uur opnieuw schoten gelost. Dat nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid. Het is al de vierde schietpartij op iets meer dan een week tijd. De politie neemt de bezorgdheid van de buurtbewoners over het geweld zeer ernstig, klinkt het.

Lees meer »