“Ze gaan Het Witte Paard afbreken en een nieuw zetten”: Jacky Lafon verklapt grootse plannen voor revuetempel in De Ideale Wereld

“Ik mag dat nog niet zeggen, maar ze gaan het afbreken en er komt een nieuw Wit Paard.” Bij WP Hotels & Events, de groep achter de legendarische Blankenbergse revuetempel, hadden ze de primeur van Jacky Lafon woensdagavond in De Ideale Wereld niet zien aankomen.

Hier kan je de aflevering van De Ideale Wereld bekijken

“Het klopt dat er plannen zijn. We willen ons hotel Pantheon Palace uitbreiden, en dat gebouw grenst pal aan Het Witte Paard. Het zou dus te zot zijn om eerst het hotel grondig te verbouwen, om dan een paar jaar later weer Het Witte Paard volledig uit te breken”, reageert zaakvoerder Ben Van Den Keybus.

Verouderd gebouw

Het Witte Paard gaat immers al vele decennia mee. “Dat gebouw staat er al van voor mijn overgrootvader er in ’36 kwam. We hebben er altijd de nodige renovaties gedaan, maar in se is het dus wel een verouderd gebouw. Ik zie veel shows in het buitenland, en ondanks het feit dat we altijd zijn blijven mee-evolueren, zitten we toch met minder mogelijkheden dan wanneer we morgen een gloednieuwe zaal zouden neerzetten. Behalve een groter podium, denk ik nu ook aan trekwanden en extra balkons, eventueel met VIP-loges. Onze architecten zijn vollenbak bezig”, aldus Van Den Keybus.

“Nemen we Jacky iets kwalijk? Nee, van ‘la grande dame’ kunnen we wel iets verdragen” – zaakvoerder Ben Van Den Keybus

De eerste spadesteek zou wel pas ten vroegste voor in het najaar van ’25 zijn. “We zouden de klus ook in tien maanden willen klaren, zodat we alleen de winterperiode moeten overbruggen. Lukt dat niet, dan is er altijd de optie Casino om met onze shows uit te wijken. Daar hadden we zeven jaar lang een concessie, maar met corona zijn we er uitgevlogen omdat het vaccinatiecentrum er onderdak moest krijgen. Sinds december hebben we opnieuw een overeenkomst”, klinkt het.

Flapuit

En die flapuit van een Jacky Lafon? “Haar quote in De Ideale Wereld wordt toegedekt met de mantel der liefde”, glimlacht Van Den Keybus. “We kennen haar hé, en op haar leeftijd gaan we haar toch niet meer veranderen. Natuurlijk waren we liever zelf met de primeur naar buiten gekomen, maar Jacky is ‘la grande dame’ van Het Witte Paard, ze treedt hier al op sinds de jaren zeventig. Van haar kunnen we dus wel iets verdragen”, klinkt het.

The post “Ze gaan Het Witte Paard afbreken en een nieuw zetten”: Jacky Lafon verklapt grootse plannen voor revuetempel in De Ideale Wereld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wevelgem is dit najaar de Troosthoofdstad van Vlaanderen: hoogtepunt wordt het slotmoment en het plaatsen van 10.000 kaarsjes

Vorig jaar Troostgemeente, dit jaar Troosthoofdstad van Vlaanderen, een mooi en logisch gevolg van het troostbeleid waar de gemeente deze legislatuur heeft op ingezet. Als Troosthoofdstad vindt hier niet alleen het slotmoment plaats met tal van artiesten, er komen in aanloop naar 1 november ook een hoop troostproducties zoals het plaatsen van meer dan 10.000 kaarsjes.
The post Wevelgem

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

Leven met een deadline: “Eindelijk is het tijd om die zomerse outfit uit de kast te halen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »