Vrouw (86) verleent geen voorrang op fiets en wordt aangereden door auto

Een 86-jarige vrouw is vrijdagvoormiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in het centrum van Torhout. De vrouw kwam ten val nadat ze met haar fiets werd aangereden. “Het ongeval gebeurde toen de vrouw zelf geen voorrang van rechts verleende aan een bestelwagen”, klinkt het bij de politie.

Het verkeersongeval gebeurde om 10.25 uur in de Bruggestraat in Torhout, vlak aan het zwembad. “Een 86-jarige vrouw uit Torhout reed er op haar fiets in het centrum van Torhout. ter hoogte van de Karel De Goedelaan, de zijstraat naast het zwembad, verleende ze geen voorrang van rechts aan het verkeer uit die straat”, klinkt het bij Annemie Wittesaele van de politie Kouter. “Op die manier werd ze aangereden.” Op die plaats geldt al jaren voorrang van rechts maar heel wat bestuurders op de Bruggestraat geven die niet en rijden gewoon door. Nochtans gaat het om een vrij gevaarlijke plaats, ook vlak aan de school. Ook de vrouw verleende die voorrang dus niet en verraste daarbij een 42-jarige man uit Ardooie die met zijn lichte bestelwagen uit de Karel De Goedelaan kwam.

Naar ziekenhuis

“De vrouw kwam door de aanrijding ten val en bleef op de grond liggen”, vervolgt Annemie Wittesaele. “Onze politieploeg en een ziekenwagen snelden ter plaatse. De vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna naar het AZ Delta campus Sint-Rembert gebracht voor verder verzorging.” Ook stadsarbeiders van de stad Torhout die in de buurt waren snelden de vrouw ter hulp. Zij regelden ook het verkeer op de Bruggestraat. De verkeershinder bleef beperkt. (JH)

The post Vrouw (86) verleent geen voorrang op fiets en wordt aangereden door auto is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »