Thomas Joseph tevreden over Turkse seizoensopener: “Volgende koersen zijn op Belgische bodem”

Thomas Joseph (27) is terug in België na het eerste buitenlandse avontuur van het seizoen. In de Ronde van Antalya was het meteen prijs voor zijn ploeg Tarteletto-Isorex. Thomas hielp Timothy Dupont aan de eerste ritzege van het seizoen. De volgende afspraken zijn Le Samyn en de Grote Prijs Monseré.

“De Ronde van Antalya was veel zwaarder dan de vorige keer dat ik meereed. Dat was vier jaar geleden. Toen waren er nog twee tot drie sprintkansen. Nu bleef het beperkt tot de eerste rit”, zegt Thomas Joseph. “Gelukkig konden we die kans benutten met Timo. De drie andere dagen waren het stevige etappes in de bergen. Er deden ook veel klimmerstypes mee. Ik ben tevreden over deze vierdaagse. Het niveau bergop rijden is extreem geworden, dat bewezen de wattages. Het is onvoorstelbaar op welk niveau er gekoerst wordt en dan moet je weten dat de World Tour-coureurs op een nog hoger niveau rondrijden. Ik ben vooral tevreden dat ik geen verval kende en me elke dag beter voelde. Dat is veelbelovend.”

Belgische koersen

De eindzege was voor de Italiaan Davide Piganzoli (Polti-Kometa). Maandag keerde Thomas terug naar België. “De eerste dagen was het tijd om me te herzetten. Nu bereid ik me voor op de volgende koersen en de eerste op Belgische bodem. Op 27 februari rijd ik Le Samyn en zondag 3 maart sta ik aan de start van de Grote Prijs Monseré. Verder zal ik dit voorjaar vooral samen met Timothy Dupont op de weg rijden. Ik ben dit seizoen zijn lead-out. Ook het gravelkoersen laat ik niet los. Wellicht zal ik op 7 april meedoen aan de Wereldbeker in Oostenrijk. Eind april volgt de Ronde van Turkije en vanaf mei zal het programma nog drukker ogen”, vertelt Thomas, die ook bijzonder tevreden is over zijn winter. “Ik kon geen strandrace winnen, maar ik was heel standvastig. Op het BK toonde ik dat ik op niveau was. Ik werd zesde, maar had het gevoel dat er een podium inzat.”

TJCS

Thomas die dit jaar weer volledig prof is is een bezige bij en ontwikkelde nog een tweede passie: Thomas Joseph Cycling Support. “Ik wil mijn visie op het fietsen graag delen met andere mensen met een liefde voor de fiets. Dit gaat van het zoeken naar oplossing op vlak van materiaal, kledij… Dit hoeft niet altijd duur te zijn. Ik werk hiervoor grotendeels samen met Giant Store Tommies Velodroom en voor de kledij met Doltcini. Ik onderneem graag en het is een fijne afwisseling met het koersen.” Komende zomer volgt er wellicht ook een vijfde Kemmel Koerse. “Normaal gezien zal dat op 14 juli zijn. We hopen op een topeditie.” (API)

The post Thomas Joseph tevreden over Turkse seizoensopener: “Volgende koersen zijn op Belgische bodem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »