Stad Roeselare kaart overvolle lijnbussen met succes aan: “Aanpassingen zullen vooral ten goede komen aan de studenten uit onze regio”

Begin dit jaar wijzigde De Lijn haar aanbod van busvervoer in gans Vlaanderen. Op sommige lijnen betekende dit voor scholieren helaas ook overvolle bussen op weg naar school. In een aantal scholen kwamen de leerlingen zelfs te laat toe. Na verschillende meldingen van ouders en schooldirecties aan onder andere het stadsbestuur van Roeselare, neemt De Lijn nu een aantal maatregelen om deze problemen op te lossen.

“We namen als stadsbestuur initiatief om in gesprek te gaan met De Lijn. We zijn blij dat er gehoor is gegeven aan de bezorgdheden van de schooldirecties en ouders. Scholieren mogen niet de dupe zijn van overvolle bussen of dagelijks moeten vrezen om te laat op school toe te komen”, aldus Stefaan Van Coillie, schepen van Mobiliteit.

Extra en vroegere bussen naar Roeselare

Vanaf maandag 19 februari al zullen er ’s morgens extra bussen naar Roeselare rijden vanuit Hooglede, Ledegem en Ardooie. Op die manier zullen de bussen elkaar sneller opvolgen, waardoor de reizigers op korte tijd gespreid worden. Vanaf 2 maart zullen verschillende bussen ook vroeger vertrekken richting onze stad, zodat scholieren op tijd op school kunnen geraken.

Een detail van de aanpassingen lees je in onderstaand kader.

Aanpassingen vanaf 19 februari:

Lijn 75 Torhout – Lichtervelde – Gits – Hooglede – Roeselare

Er rijdt een extra bus vanuit Hooglede richting Roeselare. Deze rit vertrekt om 7.49 uur vanaf Hooglede Dorp en komt aan in Roeselare Station om 8.02 uur.

Lijn 54 Menen – Dadizele – Ledegem – Roeselare

Er rijdt een extra bus vanaf Ledegem Kerk om 7.17 uur richting Roeselare. Deze rit is voorzien om aan te komen om 7.40 uur in Roeselare Station.

Lijn 801 Tielt – Pittem – Egem – Koolskamp – Ardooie – Roeselare

Er rijdt een extra bus vanaf Ardooie De Tassche om 7.52 uur richting Roeselare. Deze rit is voorzien om aan te komen om 7.58 uur in Roeselare Station.

Aanpassingen vanaf 2 maart:

Lijn 351 Diksmuide – Zarren – Kortemark – Hooglede – Roeselare

’s Ochtends wordt een rit 17 minuten vervroegd. Voortaan vertrekt de rit om 6.52 uur in Diksmuide Station en komt aan om 7.50 uur in Roeselare Station.

Lijn 542 Menen – Dadizele – Ledegem – Oekene – Roeselare

De ochtendrit van Menen naar Roeselare wordt aangepast. Voortaan vertrekt de rit in Menen om 6.56 uur met doorkomst in Dadizele De Voerman om 7.10 uur en in Ledegem Kerk om 7.14 uur, aankomst in Roeselare is voorzien om 7.45 uur.

Lijn 801 Roeselare – Ardooie – Koolskamp – Egem – Pittem – Tielt

’s Ochtends wordt een rit vervroegd en wordt er een gelede bus ingezet. Voortaan vertrekt de bus in Roeselare Station om 7.12 uur en komt aan in Tielt Station om 7.55 uur.

Lijn 811 Wingene – Zwevezele – Kapelhoek – Beveren – Roeselare

Er zal een extra bus rijden vanaf Wingene Dorp om 7.25 uur met aankomst in Roeselare Station om 8.00 uur.

Lijn 80 Roeselare – Beveren – Ardooie – Pittem – Tielt

Er zal een bus rijden om 7.15 uur vanaf Roeselare Station met aankomst in Tielt om 7.49 uur.

Goed voor de studenten

De informatie in de routeplanner van De Lijn is ondertussen aangepast. Je bekijkt best op voorhand de routeplanner via de website of app van De Lijn. De papieren dienstregeling die uithangt aan de betrokken haltes, wordt zo snel mogelijk vervangen. “Ik ben tevreden dat De Lijn tegemoet kwam aan onze vraag, een vraag die vooral ten goede zal komen aan de studenten uit onze regio, waardoor onze onderwijsstad terug een stukje meer bereikbaar wordt voor hen”, besluit burgemeester Kris Declercq.

The post Stad Roeselare kaart overvolle lijnbussen met succes aan: “Aanpassingen zullen vooral ten goede komen aan de studenten uit onze regio” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Mobiele camera en politiepatrouilles in Sportpark Kuurne leveren al meteen resultaten op en worden verdergezet

De afgelopen weken was het Sportpark in Kuurne, samen met de vele inwoners die er komen sporten, ontspannen en werken, heel regelmatig het slachtoffer van een kleine groep, vaak heel jonge, amokmakers. Zij bezondigden zich aan allerlei vormen van overlast en criminaliteit: vandalisme, graffiti, intimidatie, drugs, lawaai, sluikstorten, … De gemeente Kuurne en de politiezone Vlas stellen een nultolerantie in

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »