“Op termijn naar derde provinciale”: Nieuwe voorzitter is ambitieus met FC Westouter

Vierdeprovincialer FC Westouter heeft een nieuwe voorzitter. Peter Van Haute (50) engageert zich bij de club waar zijn zonen Milan en Mauro al zo’n tien jaar actief zijn. Op termijn hoopt hij de stap naar derde te zetten.

Peter is sinds tien jaar een inwoner van Heuvelland. “We beslisten om met ons gezin van het Oost-Vlaamse Zele te verhuizen naar Westouter. Ik ben van Zele afkomstig, mijn echtgenote Marjan Rouseré groeide in Heuvelland op. We schreven onze zonen meteen in bij de plaatselijke KSA en bij FC Westouter. Sinds de eerste dag zijn we hun grootste supporters en we woonden zoveel mogelijk matchen bij. Hierdoor leerden we ook veel mensen kennen rondom het voetbalplein en uiteraard ook in de kantine. Op vandaag spelen onze beide zonen nog steeds voetbal. Milan speelt bij de beloften/eerste ploeg van FC Westouter en Mauro speelt bij de U17 van SKR/FCW, waar ik een jaartje afgevaardigde was.”

Goeie structuur

Peter wil zich op korte termijn vooral focussen op een goeie structuur binnen de club. “Sportieve ambities zijn er zeker, maar om die op termijn te kunnen garanderen is een goeie structuur binnen de club cruciaal. Dat is dan ook waar ik mij op korte termijn gefocust heb en waarvoor de basis nu gelegd is. In dit verhaal is een degelijke jeugdwerking ook belangrijk, want jeugdspelers zijn nu eenmaal de wortels van een sportclub. Mensen moeten weer warm worden van FC Westouter en we zullen proberen die positiviteit naar hen over te brengen. Zelf ben ik ondernemend ingesteld en laat het sportieve gedeelte over aan mensen met kennis van zaken. Ook daar zijn we, zoals je ziet, op de goeie weg”, zegt de nieuwe voorzitter, die ook hoopt dat er betere velden komen.

“De mensen moeten weer warm worden van FC Westouter”

“Iedereen binnen de club heeft me al duidelijk gemaakt dat het enorm belangrijk is om snel over betere velden te beschikken. Kunstgras zou een zegen zijn, maar dit vergt heel grote budgetten. We zaten onlangs met schepen van Sport Bart Vanacker en burgemeester Wieland De Meyer rond de tafel om op korte termijn onze velden kwalitatiever te maken. Ook zij zijn zich bewust van het feit dat we moeten blijven investeren in onze ‘sportende jeugd’ binnen Heuvelland. We hopen dus op een gunstig vervolg.”

Eindronde

Intussen zit de eerste ploeg in een goeie flow met negen op negen. Eindronde ligt nog binnen de mogelijkheden. “Op lange termijn willen we zeker de laagste provinciale reeks verlaten en hopen we ons te kunnen nestelen in derde provinciale op een financieel gezonde manier. Zondag wordt het een belangrijke match tegen Wevelgem B. Zij staan twee punten voor ons en zijn dus een rechtstreekse concurrent voor de eindronde. Aan de spelers om te tonen hoe graag ze het willen”, aldus Peter, die verder nog vrijwilliger is Festival Dranouter, Belcanto Classic en Kemmel Kerremesse, en werkzaam is als Private Banker bij Delen Private Bank. “Ik hou ook van wandelen, zwemmen, paardrijden en lekker gaan eten met het gezin in de leuke restaurantjes die Heuvelland rijk is.”

Zondag 18 februari om 15 uur: FC Westouter – SV Wevelgem B.

The post “Op termijn naar derde provinciale”: Nieuwe voorzitter is ambitieus met FC Westouter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »