Mobiliteitsdienst moet te smalle en gevaarlijke parkeerplaatsen in kaart brengen in Brugge

De stedelijke mobiliteitsdienst maakt een inventaris op van alle parkeerplaatsen in Brugge. Burgemeester Dirk De fauw heeft daartoe de opdracht gegeven, nadat hij klachten kreeg van stadsgenoten. Op vele plaatsen zijn de parkeerplaatsen te smal, zodat auto’s met twee wielen parkeren op het fietspad.

“Ik kreeg op mijn Facebook-pagina diverse meldingen van Bruggelingen, die er mij op wezen dat vele parkeerplaatsen in onze stad te smal zijn”, legt Dirk De fauw uit. Hij geeft als voorbeelden de Generaal Lemanlaan in Assebroek en de Gistelse Steenweg in Sint-Andries.

Uitwijken

“In de Generaal Lemanlaan ligt het fietspad tussen parkeerstrook en voetpad. Fietsers kunnen uitwijken naar het voetpad, als geparkeerde auto’s hun doortocht belemmeren. Maar in de Gistelse Steenweg paalt het fietspad aan de rijbaan. Dat is gevaarlijker, want de zwakkere weggebruikers moeten geparkeerde auto’s omzeilen via de rijbaan”, aldus de Brugse burgemeester.

Aangezien de parkeerzones op vele plaatsen enkel via een stippellijn afgescheiden zijn van het fietspad, begaan de parkeerders geen overtreding, als hun auto met een of twee wielen op het fietspad staat. Toch baart de situatie Dirk De fauw zorgen.

Inventaris

De burgemeester gaf de stedelijke mobiliteitsdienst de opdracht om een inventaris op te maken van alle parkeerplaatsen langs alle wegen op Brugs grondgebied. De pijnpunten zullen in kaart gebracht worden. Niet alleen op de stadswegen, ook op de gewestwegen.

“We voeren als Stad vaak overleg met het Vlaams Gewest voor het onderhoud van die wegen op ons grondgebied. De stad is verantwoordelijk voor de voet- en de fietspaden. We gaan na om op echt gevaarlijke plekken parkeerplaatsen te supprimeren. Met paaltjes of via groenaanleg kunnen we verhinderen dat automobilisten daar parkeren en fietsers in gevaar brengen”, aldus Dirk De fauw.

The post Mobiliteitsdienst moet te smalle en gevaarlijke parkeerplaatsen in kaart brengen in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen”

Na een jaar zonder eerste elftal is SK Zillebeke weer helemaal terug. En niet zomaar om de tijd te doden: het trainersduo Diego Caron – Diederik Pattyn heeft grootse plannen. Ze mikken op een topvijfplaats dit seizoen, met de ambitie om op korte termijn naar derde provinciale te promoveren.
The post SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »