Kurt Windels wordt lijsttrekker voor De Brug/N-VA/Open VLD: “Ingelmunster kan weer zes jaar op me rekenen”

De partij De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster duidt burgemeester Kurt Windels (48) aan als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Het kartel bevestigt hiermee het vertrouwen in het huidige schepencollege, waarvan Kurt reeds 11 jaar burgemeester is. De volledige lijstvoorstelling volgt op 28 juni.

Eind vorig jaar kondigde het kartel De Brug/N-VA/Open VLD aan om opnieuw samen naar de kiezer te trekken. “De formule werkt al meer dan twintig jaar en we zien geen enkele reden om hier aan te sleutelen”, zegt kartelvoorzitter Stijn Goemaere. “Voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober draagt de voltallige groep Kurt Windels voor om de lijst aan te voeren.”

“Ik doe mijn job nog met het enthousiasme van de eerste dag” – Kurt Windels

De burgemeester was bij de vorige twee stembusgangen de stemmenkampioen. “Door zijn gedrevenheid bracht hij samen met de ploeg een nieuwe schwung in Ingelmunster. Hij neemt onze gemeente op sleeptouw en waakt erover dat iedereen mee is”, schetst de voorzitter.

“Ik doe mijn job nog met het enthousiasme van de eerste dag”, aldus de fietsende burgemeester die van bereikbaarheid zijn handelsmerk maakte. “Het voelt dan ook bijzonder goed aan dat de partij vraagt om mijn engagement verder te zetten. Ik kan terugvallen op sterke individuen in het schepencollege en op een loyale maar kritische achterban. We houden elkaar best scherp. Als ik de sjerp mag behouden, kan Ingelmunster opnieuw de volle zes jaar op me rekenen.”

Niet vervelen

Momenteel lopen veel projecten of ze starten binnenkort. De werkzaamheden aan de kanaaloever vlotten goed, het skatepark krijgt vorm en de aannemer is begonnen aan de voorbereidende werken voor de bouw van de gymhal. Een nieuwe Lysbrug, de opwaardering van de stationsbuurt en de realisatie van een cultuurhuis staan nog op het programma. Lijsttrekker Windels bruist van ambitie: “We gaan ons de volgende beleidsperiode zeker niet vervelen. Ik hoop dan ook dat we na 13 oktober het werk mogen verderzetten. Samen met onze gemotiveerde ploeg van onafhankelijken, N-VA en liberalen hebben we er alvast veel zin in.”

Voor eerst op lijst in 2000

Burgemeester Kurt Windels woont samen met zijn vrouw Ina Cool en hun tweeling Bob en Rien in de Spoorwegstraat. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 stond hij voor de eerste keer op de lijst en zetelde vanaf 2001 als OCMW-raadslid. Twee jaar later schoof Kurt door naar de gemeenteraad na de verhuis van toenmalig kopman Patrick Verhamme.

The post Kurt Windels wordt lijsttrekker voor De Brug/N-VA/Open VLD: “Ingelmunster kan weer zes jaar op me rekenen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle

Sinds corona is het bevrijdingsfeest in Schuiferskapelle een fijne traditie geworden. De vierde editie staat gepland op zaterdag 29 juni. Net als vorig jaar wordt onder de noemer Kapelle in ‘t Park verzameld achter de kerk van Schuiferskapelle.
The post Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »